Hans Dulfer 8.0 | Amersfoort Jazz Club Nights (UITVERKOCHT)

Stadscafé & Evenementenlocatie De Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort

Op weg naar de online editie van festival Rabobank Amersfoort Jazz (20-22 november) zit de organisatie niet stil. In samenwerking met JazzPodium Amersfoort worden elke woensdag Amersfoort Jazz Club Nights georganiseerd in De Observant, waarbij spraakmakende artiesten uit de Nederlandse jazz een concert verzorgen. Bij mooi weer vinden deze optredens plaats op de binnenplaats. De spits wordt afgebeten op 8 juli door 'living legend' Hans Dulfer.

Wie is er niet groot geworden met de genadeloze saxsound van Hans Dulfer? Met zijn roemruchte en vooruitstrevende formaties (Perikels, Reflud, Big Boy) heeft hij zich opgewerkt tot de bekendste saxofonist van Nederland. Daarnaast stond hij aan de wieg van de Nederlandse jazzscene, als organisator van legendarische concerten in Paradiso, als adviseur voor het North Sea Jazz Festival en als mede-oprichter van het Bimhuis.

Muzikaal heeft Dulfer zich altijd in de voorhoede bewogen. Hij speelde psychedelische free jazz, o.a. met Groep 1850, met de Perikels creëerde hij de eerste Nederlandse wereldmuziek, hij was de eerste jazzmuzikant die met house-dj’s samenwerkte en in de jaren negentig bereikte hij als vijftiger popsterstatus tot in Japan met de unieke mix van heavy gitaren, beats en sax van de plaat Big Boy. Dulfer speelt tot op de dag van vandaag het liefste live, op de meest uiteenlopende plekken en met niet aflatende energie. De wekelijkse concerten van zijn jazzband, jarenlang in Jazzcafé Alto en nu in de Bulldog Palace, zijn een begrip in het Amsterdamse nachtleven.

Om te vieren dat de nog immer opzwepend opererende saxofonist zich al vijfenzestig jaar een slag in de rondte speelt én dat hij de niet te bevatten leeftijd van tachtig jaar bereikt, presenteert Dulfer een nieuwe, niet-te-missen band met gerenommeerde muzikanten en vers repertoire doorspekt met notoire Dulferklassiekers. Blik samen met Dulfer terug op de toekomst zonder spijt en vier feest alsof morgen nooit bestaan heeft.

Tickets zijn HIER verkrijgbaar

• € 10,00