Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Fototentoonstelling Boerenliefde

Contact

Adres:
Boekhandel Veenendaal
Langestraat 33
3811 AB Amersfoort
Plan je route
Afstand:

De Amersfoortse fotograaf Mets Julianus is al van jongs af aan gefascineerd door het leven van boeren. In 2017 trok zij de stoute schoenen aan en vroeg aan Erik en Jet van Gulik of zij een dagje mee mocht lopen op hun boerderij. Die dag werd een jaar, en leverde een indrukwekkende fotoreportage op over het boerenleven van nu. En dat resulteerde weer in een prachtig fotoboek, getiteld Boerenliefde.

De hele maand maart zijn foto’s uit Boerenliefde te zien op een tentoonstelling in boekhandel Veenendaal aan de Langestraat 33 in Amersfoort. Boerenliefde op De Driestapel Het leven van Erik, Jet en hun kinderen speelt zich af op hun boerderij De Driestapel, in Stoutenburg-noord, het noordoostelijke puntje van Amersfoort. In Boerenliefde maak je via prachtige foto’s kennis met hun drukke leven vol afwisseling. Mets Julianus werd geraakt door hun liefde voor het bedrijf, voor de dieren en voor elkaar. Thema Boekenweek De atmosferische foto’s uit Boerenliefde zijn gedurende de hele maand maart te bekijken op de eerste verdieping van boekhandel Veenendaal.

Deze maand is niet toevallig gekozen, want de jaarlijks in maart terugkerende Boekenweek heeft dit keer als thema: De moeder, de vrouw. In de foto’s van Mets Julianus komt dat thema op een bijzonder fraaie manier naar voren. Het boek Boerenliefde is bij de tentoonstelling te koop voor € 20,50. Mets Julianus Documentair fotograaf Mets Julianus heeft naast haar fotowerk een functie in de forensische psychiatrie. Al sinds haar jeugd fotografeert ze mensen in hun omgeving, op zoek naar het karakter van de persoon of de situatie, met een scherp oog voor de juiste lichtval. Ze maakte onder meer een serie over moeders met hun volwassen kinderen. 

Prijzen

  • Gratis