Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

KRIJT

Contact

Adres:
Kunsthal KAdE
Eemplein 77
3812 EA Amersfoort
Plan je route
Afstand:

In deze groepstentoonstelling staat het tekenmateriaal KRIJT centraal. Kunstenaars zijn gevraagd nieuw werk te maken met bordkrijt. Ook te zien is bestaand werk van Joseph Beuys, Rudolf Steiner, Juan Muñoz en Nemanja Nikolić.

Krijt roept bij jong en oud herinneringen en nostalgische gevoelens op. Sinds de uitvinding van het zwarte en soms groene schoolbord in de 18e eeuw zijn hele generaties ermee opgegroeid. Op het meerluikige schoolbord worden talloze letters, cijfers, teksten, tekeningen en formules getekend en ook weer uitgeveegd. In wit- of kleurenkrijt, al dan niet met behulp van grote linialen, passers en hulplijntjes. Al deze materialen en handelingen zijn inmiddels bijna historisch te noemen, omdat ze in de schoolgebouwen zijn vervangen door markers op white board of digitale middelen.

Zelf aan de slag
In de KAdEStudio worden bezoekers uitgenodigd hun bekentenissen te delen middels strafregels op een bord. Ter inspiratie is de video ''I Delayed Peoples Flights By Walking Slowly in Narrow Hallways'' (2008) van Mayke Nas te zien: een muziektheater voor vier performers, die ritmisch nieuwe bekentenissen op vier schoolborden schrijven alsof het strafregels zijn. In de KrijtKamer mag alles worden bekrijt; de wanden en zelfs de meubels. En in het KrijtLokaal hangen instrumenten aan de muur om een grote tekening mee te maken. Tijdens de opdrachten kunnen verschillende krijttechnieken worden uitgetest.

Prijzen

  • Volwassenen€ 12,00
  • CJP (Cultureel Jongeren Paspoort)€ 6,00
  • KinderenGratis tot 18 jaar
  • Gratis met blauwe voucher op vertoon van de Citycard, te koop bij VVV Amersfoort