Kindermuziekweek

Scholen in de Kunst
Eemplein 75
3812 EA Amersfoort

De Nederlandse muzieksector bundelt haar krachten om een gezamenlijke droom te realiseren: een landelijke, jaarlijks terugkerende Kindermuziekweek. Dit jaar van vrijdag 27 maart t/m zondag 5 april. Natuurlijk doet Amersfoort mee!

Een week met concerten, workshops, voorstellingen en meer! Met als doel: ieder kind in Nederland het plezier laten ervaren van live muziek. Met concerten en voorstellingen overal in het land kan ieder kind genieten, zowel op school, het kinderdagverblijf als in het theater, de muziekschool en concertzaal.

KINDERMUZIEKWEEK OOK IN AMERSFOORT!

In Amersfoort hebben diverse organisaties hun krachten gebundeld en samen een veelzijdig programma samengesteld. Zo zijn er proef- en kijklessen bij MIA Music en Muziekonderwijs Midden Nederland, is er een concert met jonge solisten van Brassband Amersfoort, is er o.a. een workshop componeren bij Holland Opera, een muzikale voorstelling in de Aegtenkapel, kun je als kind zelf dirigeren bij het jeugdorkest van Fanfare St. Caecilia Hoogland en is er bij Scholen in de Kunst o.a. een open repetitie en de Muziekproeverij, waar je alle instrumenten kunt uitproberen. Bekijk het programma en dompel je een week lang onder in muziek voor en door kinderen!

• KinderenJa
  • GezinnenJa