Torenbeklimming Onze Lieve Vrouwetoren

Contact

Adres:
Onze Lieve Vrouwetoren
Lieve Vrouwekerkhof
3811 BN Amersfoort
Plan je route
Afstand:

I.V.M. DE MAATREGELEN OMTRENT HET CORONAVIRUS BLIJFT DE TOREN TOT NADER ORDE GESLOTEN. ER ZIJN DUS GEEN TOREN BEKLIMMINGEN VOORLOPIG.

De trots van Amersfoort is de bekendste eyecatcher van de stad en wordt ook wel Lange Jan genoemd. De toren is niet alleen goed zichtbaar in de stad, maar laat ook van zich horen met haar 100 klokken, waarvan 7 luidklokken. Bovendien vormt de locatie van de toren het kadastrale middelpunt van Nederland, zoals goed zichtbaar is in de vloer van de toren.

Tijdens een rondleiding van een uur onder begeleiding van een gids hoor je meer over de legende van deze toren. Het beklimmen van de 346 treden wordt beloond met een prachtig uitzicht over Amersfoort!

Er zijn dagelijks beklimmingen om 14.00 uur. Er kunnen maximaal 18 personen mee met de rondleiding!

Op zaterdag is er een extra beklimming om 12:30 uur, en een speciale Beiaardbeklimming om 15.30 uur.

  • Tijden onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat er een besloten evenement in de Onze Lieve Vrouwetoren is. Rondleidingen kunnen dan niet doorgaan. 

Wil je met een groep de toren beklimmen? Neem dan contact op met VVV Amersfoort of Gilde Amersfoort. 

Themabeklimmingen
Naast de gewone beklimmingen vinden er gedurende het hele jaar ook themabeklimmingen plaats. Zo zijn er elke schoolvakantie leuke kinderrondleidingen met Abe de Verteller!

Ook is er elke maand een avondbeklimming.

Slechtvalken
Wanneer de slechtvalken kleintjes hebben en uitvliegen, is de tweede omloop niet toegankelijk. Dit is meestal in mei/juni.

 

De ticketverkoop is bij VVV Amersfoort, schuin tegenover de toren. Reserveren is aan te raden; per rondleiding zijn maximaal 18 tickets beschikbaar. Koop uiterlijk 10 minuten voor aanvang uw tickets!

 

 

Wanneer

  • dagelijks t/m 30 juni 2020om 14.00 uur
  • elke dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 1 juli 2020 t/m 31 augustus 2020om 11.00 uur, om 13.00 uur, om 15.00 uur
    om 16.30 uur
  • De rondleidingen duren een uur en deze zijn onder leiding van een gids. Bij gladheid, onweer o.i.d. behoud de VVV het recht om de rondleiding te annuleren.

Prijzen

  • Volwassenen€ 7,50
  • Kinderen€ 5,00
  • Betaalmogelijkheden: Contant, PIN