Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Gaypride Amersfoort

Contact

Adres:
Lapart - een heel lapart café
Lapart - een heel Lapart café
Hof 6
3811 CJ Amersfoort
Plan je route
Afstand:

Op donderdag 25 juli ’19 is het alweer tijd voor de 17e editie van de Gaypride Amersfoort!
Naast het spetterende feest op de Hof met Dj’s, Drag Queens en live acts zijn er ook diverse andere onderdelen. Ben je homo, lesbisch, bi, transgender, ergens tussenin, hetero, jong of oud? Heb je zin in een feestje, of vind je het leuk om sportief bezig te zijn, iedereen is welkom!
Al sinds enkele jaren staat de Groenmarkt in het teken van Améézing Pink. Een swingende band speelt bekende nummers uit de Homo Top-100 en jullie zingen mee! Ook dit jaar kan je weer een nummer doneren, hoe leuk is dat!
De Rainbow Run is een ‘social run’ van 2,5 of 5 kilometer door de binnenstad van Amersfoort. Onderweg verzamel je polsbandjes in alle kleuren van de regenboog. Een tipje van de sluier, dit jaar zullen er nieuwe elementen zijn. Heb jij aan het einde van de run de regenboog compleet? De start en einde van deze run is op het Lieve Vrouwekerkhof.
Stichting Keiroze Amersfoort organiseert dit jaar voor de 3e keer de Pridewalk Amersfoort. In het begin van de avond wappert de regenboogvlag tussen een afvaardiging van de gemeente Amersfoort en de diverse LHTBIQ+ organisaties uit de regio door het centrum van de stad. Leuk feitje, deze vlag hangt ook jaarlijks aan de Westertoren tijdens de Gaypride Amsterdam. Het einde van de Pride Walk is dit jaar voor het eerst op de Groenmarkt. Zo kan je bij terugkomst, gelijk een dansje wagen bij Améézing Pink.
Overdag zin in een lunch? Voor de 1e keer wordt samen met roze 50+ een roze picknick georganiseerd, waar rond de lunchtijd aangeschoven kan worden voor een hapje, drankje en een goed gesprek.
Zien wij jou op donderdag 25 juli 2019 op de leukste pleinen van Amersfoort?