Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Gast-rondleiding Charlotte Rixten in Mondriaanhuis

Vanwege het vijfentwintigjarige bestaan van het Mondriaanhuis geeft Charlotte Rixten om 13.30 uur een rondleiding door de expositie in het museum in Amersfoort. Rixten werd begin dit jaar als vijfentwintigjarige de jongste museumdirecteur van Nederland. Zij zal daarbij natuurlijk ook ingaan op de periode van Mondriaan in Winterswijk, waar de jonge Piet van zijn achtste tot zijn twintigste woonde.

Charlotte Rixten heeft gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daar behaalde zij twee bachelors. Zij behaalde daarnaast cum laude haar researchmaster in Collections and Curating Practices aan de universiteit van Edinburgh. Hier was zij betrokken bij de organisatie van een aantal tentoonstellingen, waaronder een pop up-tentoonstelling rondom creatieve therapie voor mensen met dementie.

Tijdens haar studietijd in Groningen werkte zij bij het Universiteitsmuseum Groningen en liep stage als assistent-curator bij Museum De Buitenplaats in Eelde. Ook heeft zij aan het einde van haar studie een stage gedaan op de culturele afdeling van de Nederlandse ambassade te Canberra, Australië.

Sinds begin dit jaar leidt Rixten Villa Mondriaan in Winterswijk, en is daarmee Nederlands jongste museumdirecteur. Villa Mondriaan is in 2013 geopend en heeft zich in het bijzonder toegelegd op het vroege werk van Piet Mondriaan, dat voor een deel in Winterswijk en omgeving is ontstaan. Het museum is gehuisvest in de voormalige woning van de familie Mondriaan, die hier woonde van 1880 tot 1892. Ook wordt aandacht besteed aan werk van jonge en veelbelovende navolgers van Mondriaan in telkens wisselende tentoonstellingen.

De rondleiding is gratis bij museumbezoek. Aanmelden graag via educatie@mondriaanhuis.nl