Johannes-Passion door Nieuw Bach Ensemble

St. Franciscus Xaverius Kerk
't Zand 31
3811 GB Amersfoort

Koor en solisten van het Nieuw Bach Ensemble m.m.v. Collegium Delft o.l.v. Krijn Koetsveld Evangelist: William Knight; Christus: Berend Eijkhout; Aria’s: Wendy Roobol (sopraan), David Feldman (altus), William Knight (tenor), Jonathon Adams (bas). De traditie van de veel geprezen jaarlijkse uitvoeringen door het Nieuw Bach Ensemble van de Johannes-Passion zetten we ook in 2018 voort.

Bach schreef de Johannes-Passion in 1724, enkele jaren vóór de – langere – Matthäus-Passion. In de jaren daarna maakte hij verschillende nieuwe versies van het werk, waaruit dus een keuze moet worden gemaakt. Net als in vorige jaren vertolkt het NwBE in 2018 het majestueuze openingskoor 'Herr, unser Herrscher' en het prachtige slotkoraal 'Ach Herr, lass dein lieb' Engelein'; ook is opnieuw gekozen voor de virtuoze bas-aria 'Himmel reiße, Welt, erbebe' met het 'Jesu, deine Passion', een koraal voor de sopranen uit het koor.

• woensdag 28 maart 201820.00 - 22.30 uur

• Volwassenenvan € 29,00 tot € 50,00