MARIA BY CALLAS

Contact

Adres:
Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Als je iemands volledige levensloop kan reconstrueren met uitsluitend bestaande beelden, zoals regisseur Tom Volf doet in ‘Maria by Callas’, dan zegt dat veel over de enorme bekendheid van die persoon. Operazangeres Maria Callas was een wereldster die bij elke stap gefilmd en gefotografeerd werd. Volf kreeg toegang tot een massa privé materiaal zoals persoonlijke Super 8-films, eigen live-opnames en intieme brieven. Zo leren we Callas ook in haar vrije tijd kennen – op het jacht van haar minnaar Aristoteles Onassis bijvoorbeeld. Het resultaat is een intiem portret van de beroemdste sopraan uit de twintigste eeuw dat toont hoe breekbaar de mens achter de mythe was.

Voor wie Callas niet (goed) kent, is deze documentaire een mooie introductie. Maar ook voor echte fans is het een geschenk. Het mythische beeld van de flamboyante prima donna maakt plaats voor een veel menselijker portret. Wanneer je hoort dat zelfs de grootste operazangeres aller tijden verteerd werd door twijfels en spijt – Callas geeft bijvoorbeeld toe dat ze misschien liever een gezin had gehad dan een carrière – is dat tegelijk ontnuchterend en geruststellend: zelfs de groten der aarde voelen zich soms prutsers.

Natuurlijk is er ook plaats voor veel muziek. Volf laat Callas de betoverende aria’s uit Norma, Tosca en Carmen in hun volledige lengte zingen, met hypnotiserend effect. Wie haar zo aan het werk ziet, begrijpt meteen waarom Maria uitgroeide tot ‘La Callas’.

Naast Callas zijn ook Aristoteles Onassis, Marilyn Monroe, Alain Delon, Yves Saint Laurent, J.F. Kennedy, Luchino Visconti, Winston Churchill, Grace Kelly en Liz Taylor te zien.

Prijzen

  • Betaalmogelijkheden: PIN

Reviews