Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Weg met Eddy Bellegueule

Contact

Adres:
Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Plan je route
Afstand:

Eline Arbo is terug met opnieuw een eigen theatrale en muzikale bewerking van een succesroman: ‘Weg met Eddy Belleguele’ van Édouard Louis, dé literaire sensatie van Frankrijk. Over de zachte en gevoelige Eddy die, opgegroeid in een klein dorpje in Noord-Frankrijk, probeert in te passen in een platvloers, grof en genadeloos arbeidersmilieu. Arbo was direct blown away door het verhaal: “De rauwe energie, het gevoel van onrecht en de eis vanuit de hoofdpersoon om zijn plek te nemen in de wereld.”

‘Weg met Eddy Bellegueule’ geeft een inkijk in het leven van iemand die opgroeit in een dorp en gezin waar geen plaats is voor iemand die ‘anders’ is. “Een universeel verhaal, maar ook zo persoonlijk! Een verhaal dat verteld móet worden!” zegt Arbo. “Een coming-of-age verhaal over het ontworstelen aan je verleden en aan je sociale klasse en wat dat betekent voor jouw identiteit.”

Toneelschuur Producties geeft regietalent Eline Arbo weer alle ruimte

Eline Arbo won met haar debuut ‘Het lijden van de jonge Werther’ de BNG Bank Theaterprijs 2018 en was vorig seizoen als jong regietalent bij ons te zien in de serie Nieuwe Oogst met ‘De Revolutionairen’ naar ‘De Rechtvaardigen’ van Albert Camus. De pers over ‘Het lijden van de jonge Werther’:
 "Een groot expressionistisch theaterfeest."  (★★★★★ de Volkskrant 
) "Adembenemend theatrale kijk op de romantische liefde." (★★★★★ Trouw
)

meer info en kaarten https://lievevrouw.nl/producties/theater/2019-winter/weg-met-eddy-bellegueule/

Prijzen

  • Betaalmogelijkheden: PIN