Sorry, dit evenement is afgelopen

Amersfoorts Gilde Stadswandeling

Elke dag van de week, het hele jaar rond*, is het mogelijk om aan te sluiten bij een stadswandeling door de historische binnenstad, onder leiding van een ervaren gids van Gilde Amersfoort. De rondleiding duurt circa 1,5 uur en start aan de voet van de Onze Lieve Vrouwetoren. De rondleidingen gaan altijd door, ongeacht het weer of het aantal deelnemers.   

Wandelen door het historische centrum van Amersfoort is altijd weer een bijzondere ervaring. Bijvoorbeeld het Havik met zijn gracht en zijn boogbruggen is in alle seizoenen een plaatje en op het Lieve Vrouwekerkhof hebt u mooi zicht op de prachtige OLV toren. De historische binnenstad is goed te belopen (600 x 400 meter) en telt ca 500 rijks- en gemeentelijke monumenten en ook een zeer oude synagoge.  

De stadswandeling voert door het middeleeuwse hart van Amersfoort. De route gaat onder andere langs de even beroemde als unieke muurhuizen. Een ander vast onderdeel is een bezoek aan de Koppelpoort. De Koppelpoort ingaan, vanbinnen en vanbuiten bekijken, onderzoeken, beleven, zelfs bovenop, is uitsluitend en exclusief mogelijk onder leiding van een gids van Gilde Amersfoort, als onderdeel van een stadswandeling of afzonderlijk. Ervaar wat een raddraaier is door zelf in één van de tredmolens te lopen waarmee het waterschot omhoog en omlaag gebracht wordt. En wie in de tredmolens gelopen heeft, ontvangt het Raddraaierscertificaat!

  • Van maart t/m oktober zijn er twee rondleidingen per dag, om 11:30 uur en om 14:00 uur.
  • Van november t/m februari is er één rondleiding per dag en wel om 14:00 uur.

Alle wandelingen starten aan de voet van de Onze lieve vrouwetoren

Kaartjes: Een kaartje kost € 5,00 p.p., kinderen t/m 14 jaar € 4,00. Kaartjes zijn te koop bij de VVV en online in de ticketshop.

* Behalve 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag  

Naast deze aanloopwandelingen verzorgt Gilde Amersfoort ook rondleidingen op afspraak, speciale themawandelingen en torenbeklimmingen. 

 

Prijzen

  • Volwassenen€ 5,00
  • Kinderen€ 4,00 t/m 14 jaar