Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

The Swallows of Kabul

Contact

Adres:
Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Plan je route
Afstand:

Een prachtige en meeslepende animatie over de worstelingen van twee stellen tijdens het Taliban regime. Gebaseerd op het gelijknamige boek van de Algerijnse schrijfster Yasmina Khadra.

In de zomer van 1998 ligt Kaboel in puin. Toch gaat het dagelijks leven in de door de Taliban bezette stad door. De twee jonge geliefden Mohsen en Zunaira proberen het beste te maken van het feit dat hun vrijheid drastisch is ingeperkt.

Ondertussen worstelt het oudere echtpaar Atiq en Mussarat op een andere manier met het wrede en fundamentalistische regime eigen problemen: hij als sceptische gevangenisbewaker, zij met een ongeneeslijke ziekte. Onverwacht kruisen de paden van de twee koppels elkaar als Zunaira in de gevangenis belandt. Atiq besluit haar te helpen, met gevaar voor eigen leven.

Deze prachtige en meeslepende animatie over liefde en moed in tijden van repressie. De film van Zabou Breitman en Eléa Gobbé-Mévellec naar de gelijknamige, internationale bestseller van Yasmina Khadra werd dit jaar in Cannes geselecteerd voor Un Certain Regard.

Prijzen

  • Betaalmogelijkheden: PIN

Kenmerken

Kijkwijzer

  • Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarJa
  • GeweldJa