September Me Festival 2020

September Me maakt Amersfoort van 18 – 20 september 2020 tot hét epicentrum van de klassieke muziek. Met frisse en eigentijdse blik heeft artistiek leider Ragazze Quartet opnieuw een bijzonder festivalprogramma samengesteld voor jong en oud, dit jaar geïnspireerd op het thema In de Geheime Tuin. Werken van componisten, musici en kunstenaars reflecteren op een creatieve manier op actuele onderwerpen als de relatie met de natuur, klimaatverandering en duurzaamheid.

Speciaal voor September Me wordt Flint omgetoverd tot een weelderige, muzikale en smaakvolle festivaltuin waar we in deze bijzondere tijd aangenaam en veilig kunnen verpozen.*

De allereerste September Me Composer in Residence (dit jaar i.v.m. Corona op afstand) is de New Yorkse zangeres, violist, componist en producent Caroline Shaw. Shaw won een Grammy Award en is de jongste winnaar van de Pulitzer Prize for Music. Speciaal voor het Ragazze Quartet schreef zij The Evergreen, een compositie die tijdens het openingsconcert van het festival zijn wereldpremière beleeft. Tijdens dit concert spelen Ragazze Quartet en Judith Wijzenbeek stukken van Shaw, Berio en een strijkkwintet van Mozart. Wil je Caroline beter leren kennen? In een unieke podcastwandeling door groen Amersfoort nemen we je graag mee naar haar muzikale universum.

Line up September Me 2020:
Liza Ferschtman & Slava Poprugin, Caroline Shaw (USA, Composer in Residence, i.v.m Corona op afstand), Ragazze Quartet, Marjolijn van Heemstra & Theater Rotterdam i.s.m. Pynarello, Neco Novellas & Ernst Reijseger, Magda Mendes, SOIL muziektheater, Amersfoorts Jeugd Orkest & Tin Men and the Telephone en een verdiepingsprogramma.

* I.v.m. corona-maatregelen worden alle programma’s twee keer per avond gespeeld. De RIVM-regels zullen hierbij in acht worden genomen.

• € 10,00