Miguel Rodríguez Trio | Amersfoort Jazz Club Nights

Contact

Adres:
Stadscafé & Evenementenlocatie De Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort
Plan je route
Afstand:

Op weg naar de online editie van festival Rabobank Amersfoort Jazz (20-22 november) zit de organisatie niet stil. In samenwerking met JazzPodium Amersfoort worden elke woensdag Amersfoort Jazz Club Nights georganiseerd in De Observant, waarbij spraakmakende artiesten uit de Nederlandse jazz een concert verzorgen. Bij mooi weer vinden deze optredens plaats op de binnenplaats. Woensdag 22 juli treedt het trio van de Spaanse pianist Miguel Rodríguez op.

Rodríguez (*1983, Madrid) bleef na zijn studie aan de Nederlandse conservatoria in Nederland wonen. In zijn stijl lengt hij eigentijdse jazz aan met latino en flamenco, de genres waarmee hij in het multiculturele Madrid is opgegroeid. Hij ontwikkelde zich de afgelopen jaren van veelbelovend jong talent tot een van de meest vooraanstaande pianisten van Nederland.

Vorig jaar bracht hij een nieuw album uit genaamd ‘Keepsake’. Het album voorziet twaalf nummers van een nieuw en fris geluid met als gemeenschappelijke noemer swing. Het brengt een aantal niet erg bekende standards en nummers van enkele van zijn favoriete jazzartiesten en -componisten zoals Horace Silver, Hank Mobley en James Moody en daarnaast het originele en zelf gecomponeerde openingsnummer "Claudia’s Favorite". Een combinatie van sterke traditie met moderne elementen van de groove en de blues maakt van "Keepsake" een zeer aangenaam album voor de luisteraar.

Naast zijn eigen muziek is Miguel Rodríguez onderdeel van het Benjamin Herman kwartet, het Ben van Den Dungen kwartet en het Maarten Hogenhuis kwartet. Hij tourde onder meer door Thailand met Deborah Brown en de Beets Brothers en door Japan met het Genzo Okabe kwartet. Ook heeft hij onder meer Branford Marsalis begeleid. Daarnaast is hij leraar aan het conservatorium in Rotterdam.

Tickets zijn HIER verkrijgbaar

Wanneer

  • woensdag 22 juli 202020.30 - 22.30 uur

Prijzen

  • € 10,00
  • Betaalmogelijkheden: Online