What about red | Musiom

Van de drie primaire kleuren roept rood de meest uiteenlopende emoties op. Positieve en negatieve gevoelens die ver uit elkaar liggen en die vrijwel zonder uitzondering heftig zijn. Een mooi thema voor een vurige expositie waarvoor 12 kunstenaars werk inbrachten.

De kleur van liefde, haat, passie en geweld
Rood staat voor schaamte, verleiding, liefde, hartstochtelijke passie en vulgariteit. En omdat het de kleur is van ons bloed wordt het geassocieerd met moord. Rode verkeersborden vertellen ons dat we iets niet mogen en rode zwaailichten wijzen ons op potentieel gevaar. Insecten schrikken hun vijanden af met fel rood en het rode leger wist met hun uniformen vijanden te imponeren. Vorsten en vorstinnen dragen rode mantels op statieportretten om uitdrukking te geven aan hun macht. In de politiek is de kleur rood geclaimd door het communisme en socialisme en zwaait men met rode vlaggen, deelt rode rozen uit of gooit met rotte tomaten. 

Kortom, geen kleur die zoveel betekenissen heeft en zo tot de verbeelding spreekt. En dat is te zien in de expositie ‘What about red?’.

Musiom
Musiom is een geregistreerd museum voor hedendaagse kunst, gevestigd aan de rand van het historische centrum van Amersfoort. De tentoonstellingen bestaan uit werken van gerenommeerde Nederlandse kunstenaars, die allemaal zijn geboren rond de jaren ’50. Naast de thema-expositie zijn er vele werken uit de vaste museumcollectie te zien. In de museumgalerie zijn kunstwerken van deelnemende kunstenaars te koop.

Openingstijden
Vrijdag, zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur.

Entreeprijzen

  • Volwassenen: € 8,00
  • Jongeren t/m 18 jaar, Vrienden van Musiom: gratis
  • Met Museumkaart: gratis

Website: https://musiom.art

E-mailadres: info@musiom.art

Wanneer

  • elke vrijdag, zaterdag en zondag t/m 27 december 202012.00 - 17.00 uur

Prijzen

  • € 8,00