Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Werk Ohne Autor

Contact

Adres:
Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Plan je route
Afstand:

Kurt (Tom Schilling) groeit op in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog gaat hij naar de kunstacademie waar hij Elisabeth (Paula Beer) ontmoet. Ze worden op slag verliefd en gaan samenwonen. Elisabeths vader, professor Seeband (Sebastian Koch), is niet onder de indruk van Kurt en is hem liever kwijt dan rijk. 

Om de verstikkende Oost-Duitse mentaliteit en haar tirannieke vader te ontvluchten, ontsnappen Kurt en Elisabeth naar het Westen. Maar Kurt wordt achtervolgd door de pijnlijke herinneringen uit zijn kindertijd tijdens de nazi-jaren. Bovendien blijken hij en Seeband verbonden door gebeurtenissen uit het oorlogsverleden. Kurt begint schilderijen te maken over zijn eigen lot en de trauma's van een hele generatie. En dat heeft ook zware gevolgen voor Seeband. 

Na het succes van zijn speelfilmdebuut 'Das Leben der Anderen' lonkte Hollywood voor regisseur Florian Henckel von Donnersmarck. Na 'The Tourist' met Angelina Jolie en Johnny Depp keerde hij terug naar zijn geboortegrond voor zijn derde speelfilm. Het verhaal, waarin drie periodes uit de Duitse geschiedenis centraal staan, is geïnspireerd op het leven van kunstschilder Gerhard Richter.

Meer info & tickets!