Nocturno - Leonor Leal

Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort

Choreografe en danseres Leonor Leal (1980) maakte naam als een veelzijdige, creatieve flamencodanseres met grote nieuwsgierigheid naar een nieuw choreografisch idioom. In ‘Nocturno' plaatst ze deze vernieuwende taal in een uitzonderlijke klankruimte, gecreëerd door percussionist Antonio Moreno en gitarist Alfredo Lagos (vaste begeleiders van flamencoster Israel Galván) en versterkt door het timbre van alledaagse voorwerpen. Leal zet alles dat ‘ons herinnert aan onze eigen hartslag’ in haar lichaam in beweging. Spieren, ritme, snaren en gitaar spannen samen tot een imponerende ritmiek. Leal maakte dit eerste solostuk met Maria Múñoz, een grote naam in de hedendaagse dans in Spanje. Dat belooft wat.

• Betaalmogelijkheden: PIN