Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

In de voetsporen van de Oranjes

Gilde Amersfoort biedt ter gelegenheid van de komst van het Koninklijk Paar naar Amersfoort een extra stadswandeling aan: ‘In de voetsporen van de Oranjes’.

Deze wandeling gaat langs bekende monumenten zoals de Muurhuizen en de Koppelpoort, maar vooral ook langs de plekken in de stad die een speciale relatie hebben met de Oranjes. Zo gaat de wandeling onder meer langs de OLV kerk die is ontploft door een buskruitongeluk van soldaten van stadhouder Willem V, het Huis met de Paarse Ruitjes waar diezelfde Willem V logeerde op uitnodiging van de familie Cohen, de Bollenburg, het huis waar Johan van Oldenbarnevelt opgroeide en die lange tijd met Prins Maurits samenwerkte, maar met fatale afloop en de Observant die, toen deze een herberg was, ooit is bezocht door stadhouder Frederik Hendrik. De wandeling eindigt in het Eemhuis, waar de wandelaars kort inzage krijgen in unieke foto’s en documenten van het Koninklijk Huis.
De rondleiding start aan de voet van de OLV toren. De wandeling eindigt in het Eemhuis en op zaterdag in de Volmolen (naast de Koppelpoort).  De wandeling duurt, inclusief het bezoek aan het Eemhuis, ongeveer 1,5 uur.

Wanneer

  • Let op: openingstijden kunnen afwijken tijdens feestdagen
  • Op Koningsdag is er geen wandeling om 13.00 uur, maar zijn er twee extra wandelingen om 14.00 uur en om 15.30 uur.

Prijzen

  • Volwassenen€ 5,00
  • Kinderen€ 4,00
  • Kaarten zijn te koop bij de VVV en via www.gildeamersfoort.nl