Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Poëzie lanterfanten en Kunstkijken in Amersfoort

Contact

Adres:
Zonnehof 4 A
3811 NC Amersfoort
Plan je route
Afstand:

Vakantie in eigen land?
Kom poëzie lanterfanten en vrij kunstkijken in Amersfoort

Een leuke tip tijdens jouw dag in Amersfoort: Wandel door de prachtige oude binnenstad én pak onderweg verrassende kunstprojecten mee!

Poëzie lanterfanten
Op tien plekken in Amersfoort hangen boombanken met daarop bijzondere gedichten. De bankjes lijken gevouwen witte pagina’s neergedwarreld uit de boom, met daarop vrijheidspoëzie van buitengewone dichters. Het project is een samenwerking tussen de gemeente Amersfoort en Special Arts in het kader van '75 jaar Vrijheid’.
De bankjes hangen aan de bomen langs de Stadsring in het centrum van Amersfoort. In totaal zijn er 15 gedichten te ontdekken, die uitnodigen om (hardop) gelezen te worden. Vind jij ze allemaal?

Expositie Vrijbuiters
De Special Arts galerie aan de Zonnehof is een unieke kunstlocatie. Je vindt er een kunstuitleen, er worden toegepaste kunstproducten verkocht en in de expositieruimte kun je bijzondere kunst van buitengewone kunstenaars bekijken. De expositie Vrijbuiters toont kunst van vogels tot vervoersmiddelen, van de man van Vitruvius - de mens in zijn ideale afmetingen - tot Westerbork als schrijnend symbool van anti-vrijheid. Ontdek welk werk voor jou het meeste vrijheid symboliseert!

Wandelroute vanaf het Centraal Station Amersfoort
Vanaf Centraal Station naar het centrum liggen ‘Sofietjes’ op de stoep in de vorm van een pijl. De route gaat vanaf CS via de Stationsstraat naar de Snouckaertlaan. Laat hier ‘Sofietje los’ en steek schuin over naar de groene Zonnehof, waar de Special Arts galerie te bezoeken is. Vanuit daar wandel je langs het Rietveldpaviljoen, naar de Arnhemseweg. Ga links en steek de Stadsring over. Aan de rechterzijde begint het wandelpad door het groen langs de Stadsring voor het poëzie lanterfanten. De poëzieroute eindigt bij het beeld ‘De Stier’. Hiervandaan links loop je zo het prachtige oude centrum in!

Openingstijden Special Arts galerie
Vrijwel alle werkdagen geopend tussen 10.00 en 16.00 uur. Op maandag gesloten.
Special Arts, Zonnehof 4a, Amersfoort – www.galeriespecialarts.nl

Prijzen

  • Gratis