Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Bezoek de St. Joriskerk

Wie de kerk binnenkomt, wordt meteen getroffen door de ruimte en het licht. De eeuwen spreken hier. Soms treft de stilte je. Een andere keer het geweldige orgel. Of de zon die binnenvalt. Het koorgedeelte van de kerk is afgescheiden door een prachtig doxaal.

De Sint-Joriskerk opent haar deuren van mei tot oktober voor een culturele en kunstzinnige zomeropening! Er is deze zomer namelijk meer te zien dan de mooie buitenkant van het imposante bouwwerk. Zo kan je het gebouw bekijken van dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur voor 1 euro (folder met uitleg inbegrepen). Kinderen t/m 12 jaar gratis. Kom jij ook eens binnenkijken?

Ook zijn er verschillende exposities te bezichtigen, allemaal binnen het thema “2018, Europees Jaar Cultureel Erfgoed”. De aftrap wordt gedaan door Jip Wijngaarden met haar tentoonstelling “De Joodse Weg” van 2 mei tot en 29 juli.

Amersfoortse kunstenaars zullen schitteren van 31 juli tot 6 september in de expositie “Tijd en Eeuwigheid”.

Marco Boer zal aquarellen van orgels in monumentale kerken exposeren van 8 september tot 20 oktober. Tegelijkertijd is er ook de fototentoonstelling “Cas Oorthuys in Amersfoort” te bewonderen.

Wanneer

  • Wanneer de kerk verhuurd is, is bezichtiging niet mogelijk

Prijzen

  • Volwassenen€ 1,00 kinderen t/m 12 jaar gratis