Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Instinct

Contact

Adres:
Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Plan je route
Afstand:

In het intense regiedebuut van Halina Reijn spelen Carice van Houten en Marwan Kenzari een psychologe en haar manipulatieve patiënt in een tbs-kliniek.

Psycholoog Nicoline werkt in een TBS-kliniek. Eén van haar patiënten is zedendelinquent Idris (Marwan Kenzari). Hij staat op het punt om met onbegeleid verlof te gaan wegens goed gedrag, maar Nicoline is sceptisch over zijn werkelijke vooruitgang. Ze probeert hem uit de tent te lokken om te kijken of hij in zijn oude patronen zal vervallen. Langzaam maar zeker raakt Nicoline verstrikt in een gevaarlijk machtsspel met de manipulatieve Idris.

Het scenario is geschreven door Esther Gerritsen (bekend van o.a. de romans ‘Dorst’, ‘Roxy’ en ‘De Trooster’), gebaseerd op een idee van Halina Reijn naar aanleiding van ware gebeurtenissen. De film werd geselecteerd als openingsfilm van het Nederlands Film Festival en ontving de Variety Piazza Grande Award van het Locarno Film Festival.

Bijrollen zijn voor onder meer Marie-Mae van Zuilen, Ariane Schluter, Betty Schuurman, Pieter Embrechts, Tamar van den Dop en Robert de Hoog. Het scenario van 'Instinct' is geschreven door Esther Gerritsen op basis van een idee van Halina Reijn naar aanleiding van ware gebeurtenissen.

Prijzen

  • Betaalmogelijkheden: PIN

Kenmerken

Kijkwijzer

  • Grof taalgebruikJa
  • Niet voor personen jonger dan 16 jaarJa
  • GeweldJa