Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Valley of Love

Contact

Adres:
Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Plan je route
Afstand:

Vader en moeder, een voormalig Frans acteurskoppel, hebben elkaar al jaren niet gezien. Ze zien het absurde van de situatie in maar besluiten toch af te reizen en hun zoon, die fotograaf was, op te wachten. In de brief staan instructies over de locaties die ze dienen te bezoeken, op een van de plekken belooft hij aan ze te verschijnen. De film volgt het duo vanaf hun aankomst in een woestijn-resort tot aan de laatste bezienswaardigheid die ze moeten bezoeken.

Het stel is in de loop der jaren van elkaar vervreemd. De verschillen tussen hen worden o.a. benadrukt door de wijze waarop ze met de verzengende woestijnhitte omgaan. Terwijl de gezette Gerard extreem transpireert en een parasol koopt, weigert de frêle Isabelle de airco aan te zetten en draagt ze een lange broek. De nuchtere Gerard lijkt de onverklaarde zelfmoord van hun zoon geaccepteerd te hebben; Isabelle is op zoek naar naar een rationele verklaring onderwijl hopend dat de geest van haar zoon zich aan de afspraak houdt. Tijdens de film maken hun karakters een verandering door en komen Isabelle en Gerard langzamerhand dichter tot elkaar tijdens hun gesprekken en het uitvoeren van hun zoon’s laatste wens.

'Valley of Love' is een intieme en soms ook bedekt komische Franse roadmovie, geheel opgenomen in Californië met Isabelle Huppert en Gerard Depardieu (die zelf een zoon verloren heeft). 

Meer info & tickets vind je hier!

Prijzen

  • Betaalmogelijkheden: PIN