Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Hors Normes (The Specials)

Contact

Adres:
Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Plan je route
Afstand:

Een nieuwe feelgoodfilm van de makers van ‘Intouchables’. Bruno en Malik leiden jongeren uit probleemwijken op zodat ze kinderen met autisme kunnen begeleiden.

Al meer dan 20 jaar runt Bruno (Vincent Cassel, 'Black Swan', 'La Haine') een opvang voor autistische kinderen die nergens anders terecht kunnen. Wanneer ouders en zorginstellingen het echt niet meer weten, geeft Bruno hen een thuis. Zijn goede vriend Malek (Reda Kateb, 'Zero Dark Thirty', 'Un prophète') leidt met zijn organisatie jongeren uit moeilijke buurten op tot begeleiders van deze kinderen. Tijdens dit traject wisselen humoristische en confronterende situaties zich af en ontstaan er bijzondere vriendschappen.

De film is uit het leven gegrepen, met ijzersterke rollen van acteurs Vincent Cassel en Reda Kateb en ontwapenende kinderen die meteen je hart veroveren. Regisseurs Eric Toledano en Olivier Nakache zijn bekend door hun succesfilms 'Intouchables', 'Samba' en 'C’est la vie'. Hun nieuwste film is de meest persoonlijke tot nu toe. Vier jaar geleden maakten ze een TV-documentaire over de twee vrienden Stephane Benhamou en Daoud Tatou, maar merkten toen dat hun verhaal te bijzonder was voor het kleine scherm. Het resultaat is deze oprechte film met een inspirerende boodschap.