Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Serie Nieuwe Oogst 19/20

Contact

Adres:
Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Plan je route
Afstand:

Flitsende komedie van schunnigheid, schandaal en pikante seksuele roddels. De Theatertroep kijkt onder rokjes, in pantalons en achter kuisheidsgordels in deze eigen bewerking van de nieuwe Nederlandse vertaling van ‘Love for Love’, waarin William Congreve de liefde in al zijn variaties toont.

Het spel der liefde is bij uitstek verheven en plat tegelijk, net als elke geslaagde komedie. De Theatertroep brouwt een hedendaags medicijn tegen de preutsheid die om de zoveel tijd weer zijn wit gepoederde vollemaansgezicht laat zien, onder telkens andere voorwendselen en in telkens nieuwe onverwachte vormen.

“We trekken ons niets aan van afbakening binnen het genderspectrum, maar walsen er met liefde en naar hartenlust, als altijd, dwars doorheen.”

Mannen spelen vrouwen die mannen spelen die doen alsof ze vrouwen zijn en andersom en elke nieuwe combinatie is onder de lakens even waarschijnlijk als onwaarschijnlijk. Knecht of meester, jonkvrouw of eunuch, vrijgezel of oude vrijster; bij De Theatertroep komt iedereen aan zijn trekken.

De Theatertroep “Puur en onopgesmukt, ongeëvenaard goed.” (NRC)

De Theatertroep speelde eerder bij ons ‘Zonder Toestemming’, een ode aan de anarchie waarvoor de makers al haar zogenoemde Blue Material verzamelde: wegens viezigheid en vunzigheid geschrapte acts werden ontschrapt. Afgelopen seizoen was 'Opgediept' bij ons te zien. Een stuk dat Judith Herzberg speciaal voor De Theatertroep schreef. De pers hierover: "De acteurs van Theatertroep spelen puur en onopgesmukt, met een vederlichte wanhoop. Het is ongeëvenaard goed." (★★★★ NRC)

Prijzen

  • Betaalmogelijkheden: PIN

Kenmerken

Kijkwijzer

  • Voor alle leeftijdenJa