Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Op ontdekkingsreis met kunstenaar Uwe Poth

Leer Uwe Poth en zijn werk in tentoonstelling 'Stadsbeelden' nader kennen en ga ook zelf met potlood en papier aan de slag in een unieke wandeling met de kunstenaar door de prachtige historische binnenstad van Amersfoort.

Met de tentoonstelling Stadsbeelden laat Museum Flehite bezoekers kennismaken met het werk van acht hedendaagse kunstenaars die het thema ‘stad’ onderzoeken en vastleggen. Eén van hen is Uwe Poth. Reizen is een belangrijk thema in het werk van deze kunstenaar. In olieverfschilderijen, collages en tekeningen neemt Poth bezoekers mee naar diverse steden in Europa. Bijzonder  onderdeel in de tentoonstelling zijn de 1-hour reisverslagen die  hij in diverse steden maakte. Bij deze vorm van werken maakt de kunstenaar een uur lang elke minuut een nieuwe schets van de omgeving.

Speciaal voor museumkaarthouders biedt Museum Flehite de mogelijkheid om Uwe Poth te ontmoeten en nader kennis te maken met zijn schilderijen en tekeningen. De kunstenaar zal daarbij niet alleen vertellen over zijn werk, maar deelnemers gaan ook zelf met potlood en papier aan de slag om samen met hem een impressie te maken van een wandeling door het historische Amersfoort.
De middag wordt afgesloten met een drankje in het museumcafé van Flehite.

Programma (start om13.00 uur):
       
- Ontvangst in het museum met koffie/thee en iets lekkers

- Uwe Poth neemt deelnemers mee  op reis door zijn werk in de tentoonstelling Stadsbeelden.

- Deelnemers maken samen met de kunstenaar een wandeling door de historische binnenstad van Amersfoort en maken net als hij elke minuut een schets van wat zij zien.

- Afsluiting in het museum met een drankje  (eindtijd ca 15.00 uur)

Data:  zondag 7 april, vrijdag 12 april, vrijdag 19 april en vrijdag 24 mei.
Tijd: 13.00 - 15.00 uur

Aanmelden:  info@museumflehite.nl  o.v.v.  ‘Ontdekkingsreis met Uwe Poth’ plus gewenste datum

Kosten:  € 29,50 p.p.  (inclusief koffie/thee en iets lekkers bij ontvangst en drankje bij de afsluiting, inclusief tekenmaterialen). Prijs voor Museumkaarthouders: € 23,-