Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Kamermuziek Ensemble Nederland

Contact

Adres:
Sint Aegtenkapel
St. Aegtenkapel
't Zand 37
3811GB Amersfoort
Plan je route
Afstand:

Op 26 januari 2020 speelt Kamermuziek Ensemble Nederland, bestaande uit de bijzondere bezetting van klarinet, viool, cello en harp, een gevarieerd programma van o.a. J. Brahms en G. Puccini. 

Kamermuziek Ensemble Nederland
Kamermuziek Ensemble Nederland bestaat uit de bijzondere combinatie viool, klarinet, cello en harp. “Dit ensemble is ontstaan uit nieuwsgierigheid naar de mogelijkheden van onze instrumenten in deze samenstelling. Door juist ‘het ongebruikelijke’ aan te gaan open je deuren en ontstaan er de mooiste dingen”. Kamermuziek Ensemble Nederland speelt van duo tot kamerorkest, daarbij betrekken zij collega musici voor de grotere bezettingen. Inmiddels is Kamermuziek Ensemble Nederland een veelgevraagd ensemble in binnen- en buitenland. 
Daarnaast is Ab Nieuwdorp, presentator van ‘De Klassieken’ op radio 4, artistiek adviseur van het ensemble.
Uit de samenwerking met deze musici en Ab Nieuwdorp komen verschillende interessante producties voort, waarvan de muzikale novelle ‘Hartenpijn & Zielenvreugd’ een succesvolle première beleefde tijdens het Hart en Ziel Festival (van NPO radio 4) in Tivoli Vredenburg Utrecht. In de zomer van 2015 maakte het ensemble een tour door Frankrijk in samenwerking met componist Carlos Micháns. Kamermuziek Ensemble Nederland heeft als doelstelling om op een hoog niveau kamermuziek op een toegankelijke manier te brengen, een goede mix van bekend en minder bekend repertoire. Ook het creëren van nieuwe concepten en voorstellingen is een belangrijk aspect van hun identiteit. 

 

Prijzen

  • € 10,00