Concert Sonos Trio

Mannenzaal
Westsingel 47
3811 BB Amersfoort

In de serie ‘Mannenzaal Klassiek’  treedt op het Sonos trio. Dit trio bestaat uit pianist Caspar Vos, violiste Maria Kouznetsova en celliste Ketevan Roinishvili. Zij leerden elkaar kennen op het conservatorium van Amsterdam. Sinds 2017 vormen zij samen het Sonos trio. Het trio karakteriseert zich door drie sterke persoonlijkheden met een gedeelde passie voor kamermuziek. Vanuit een Nederlandse, Russische en Georgische afkomst weet het Sonos Trio diversiteit samen te laten komen in de universele taal die klassieke muziek kenmerkt.

Deze middag brengen zij de volgende werken ten gehore:
Haydn piano trio Sonata in G major Hob. XV32
Mendelssohn piano trio N2 in c minor
Dvorak piano trio N4 ‘Dumky’ Op.90

Caspar Vos studeerde piano bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij completeerde zijn master studie in 2014 cum laude.

Als solist Caspar speelde piano concerten van Mendelssohn en Poulenc. Naast het optreden als solist, is Caspar ook een gepassioneerd speler van kamermuziek. Hij speelt regelmatig met leden van het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Op 9 februari verscheen het debuut-album Ego van pianist Caspar Vos. De CD is geheel gewijd aan de Russische componist Nikolai Medtner.

Ketevan Roinishvili komt uit een muzikale familie in Tbilisi (Georgië). Tijdens haar studie aan dit Gymnasium begon zij reeds solo concerten te spelen. Op 15-jarige leeftijd was Ketevan al solo celliste van het Conservatoriumorkest van Tbilisi onder leiding van de Russische dirigent Lev Markiz, ook artistiek leider van dit ensemble.

In 2013 ontving Ketevan de ‘Radio 4 studiebeurs’ in het Dutch Classical Talent concours. In dit kader gaf zij een tournee. Ketevan treedt regelmatig op in binnen- en buitenland. Zij gaf concerten in Nederland, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Duitsland, Rusland, Georgië en België.

Violiste Maria Kouznetsova komt uit Rusland en heeft al vele prijzen gewonnen tijdens internationale concoursen. Maria begon met viool spelen op vierjarige leeftijd. Haar master heeft ze gehaald aan het Conservatorium in Amsterdam. In de afgelopen jaren heeft ze recitals en kamermuziek concerten gegeven in heel Europa, Rusland en Israël.

• Zaal is open vanaf 15:30 uur

• € 12,50 in voorverkoop.
  • Kaarten zijn verkrijgbaar via muziekhandel Van Hooren & Van Hees, Zuidsingel 7 of te reserveren via email: info@mannenzaal.nl. Kaarten voorafgaand aan het concert bij de kassa zijn € 15,00.
  • Betaalmogelijkheden: Contant, PIN, Creditcard

Cultuur