Festival Monteverdi XL: Nacht van de Madrigalen

Contact

Adres:
Sint Joriskerk
Hof 1
3811 CJ Amersfoort
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

In het avondvullende minifestival Nacht van de Madrigalen kunt u zich onderdompelen in de muziek van de Italiaanse componist Claudio Monteverdi (1567-1643). Zijn beroemde madrigalen staan centraal en worden op hoog niveau uitgevoerd in de prachtige
Sint-Joriskerk in Amersfoort. Onlangs werden alle madrigalen van Monteverdi op cd uitgebracht door barokensemble Le Nuove Musiche – een wereldprimeur, die deze avond feestelijk gevierd wordt.

Maar er gebeurt meer in de Nacht van de Madrigalen! Voor de complete Monteverdi-beleving kunt u niet alleen genieten van zijn muziek en die van zijn tijdgenoten, maar er is ook een heerlijk biologisch Italiaans buffet door de Meisjes van Spijs en een wijnproeverij met de mooiste Italiaanse wijnen, er is een jazzconcert met organist en jazzpianist Bert van der Brink en een masterclass voor amateurkoren.

Er zijn fringeconcerten met jong talent en u kunt zelfs deelnemen aan een workshop yoga op muziek van Monteverdi. En mocht u nog niet helemaal thuis zijn in de wereld van Monteverdi: geen nood! Krijn Koetsveld, oprichter van festival Monteverdi XL en artistiek leider van Le Nuove Musiche, praat u graag bij in Monteverdi voor beginners.
Aan het eind van de avond leidt Le Nuove Musiche u met de erotische geheimtaal van Monteverdi de nacht in tijdens het concert Monteverdi 18+.

U kunt reserveren voor een avond mét Italiaans buffet (aanvang 18.00 uur, all in-prijs € 55,00) en een avond zonder buffet (aanvang 20.00 uur, € 35,00).

Wanneer

  • vrijdag 13 april 201818.00 - 01.00 uur

Prijzen

  • € 55,00 mét Italiaans buffet
  • € 35,00 zonder buffet

Reviews