Rauwe Genade

Contact

Adres:
Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Plan je route
Afstand:

Ruim 40 jaar woonde zanger Alex Roeka in steden, tot hij zich door omstandigheden gedwongen terugtrekt in een Zeeuws dorp. Daar komen familie, vrienden, verdwaalde randfiguren en schimmen uit het verleden gevraagd en ongevraagd de stilte verstoren met hun verhalen, herinneringen, vragen, verwijten, vreemde gedachtespinsels, ideeën en plannen. Ondertussen stevig gebruikmakend van de ijskast. 
Deze combinatie van landelijke rust en menselijk rumoer is blijkbaar een goede voedingsbodem voor het schrijven, want na een korte hapering in het creatieve proces vliegen de liedjes en verhalen er bij Roeka uit. Meer dan genoeg voor een nieuw theaterprogramma.

"Alex Roeka heeft een stem waar Tom Waits nog een puntje aan kan zuigen"

Over ‘En toen ineens’, zijn jubileumvoorstelling van vorig seizoen, schreef het Haarlems Dagblad “Roeka's liedjes kloppen. De teksten, het rijm, de diepgang. Het is allemaal van zoveel hoger niveau dan wat je de godganse dag op de radio hoort.” En Theaterkrant verwoordt zijn oeuvre als volgt: “Een verzameling rauwe romantiek, gedragen door een grommende, krakerige stem waar Tom Waits nog een puntje aan kan zuigen.” Ook jury’s van diverse muziek- en theaterprijzen gaven Roeka de nodige lof. Vorig jaar kwam daar de Nederlandse Oeuvreprijs Cabaret & Kleinkunst 2017/2018 bij.

meer info en kaarten https://lievevrouw.nl/producties/theater/2020-voorjaar/rauwe-genade/

Wanneer

  • zaterdag 25 april 2020om 20.30 uur

Prijzen

  • Betaalmogelijkheden: PIN