TRANSIT (16+)

Contact

Adres:
Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

In 1942 staan de Duitse troepen net buiten Parijs en Georg, een Duitse vluchteling, slaagt er net in te ontsnappen naar Marseille. Hij heeft een manuscript, brieven en een visum bij zich van de schrijver Weidel, die zichzelf van het leven benam om niet gearresteerd te worden. Hij neemt de identiteit van Weidel aan om een felbegeerde plek te bemachtigen op een schip naar Mexico. Maar dan ontmoet hij Marie Weidel die al weken op haar man wacht. Ze krijgen een gepassioneerde verhouding, maar de mysterieuze Marie heeft andere plannen. 

De film is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1944 van Anna Seghers. Christian Petzold (‘Phoenix’, ‘Barbara’). vertelt het verhaal tegen de achtergrond van het hedendaagse Marseille. In de afgelopen 75 jaar blijkt er weinig veranderd voor vluchtelingen. ‘Transit’ nodigt kijkers uit om hun eigen speculatieve verbanden te leggen tussen Seghers 'verhaal en de hedendaagse opkomst van neonazisme en anti - vluchtelingensentiment, terwijl het belangrijkste verhaal pijnlijk in beweging blijft.

Franz Rogowski (‘Victoria’) en Paula Beer (‘Frantz’, ‘Bad Banks’) spelen de hoofdrollen in ‘Transit’, die in Berlijn lovende recensies kreeg van de internationale pers en genomineerd was voor de Gouden Beer.

Prijzen

  • Betaalmogelijkheden: PIN

Kenmerken

Kijkwijzer

  • Niet voor personen jonger dan 16 jaarJa
  • AngstJa

Reviews