Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (16+)

Contact

Adres:
Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Nadat er maanden verstreken zijn in de moordzaak van haar dochter zonder dat de dader wordt gevonden, neemt Mildred Hayes een gedurfde stap. Ze schildert drie controversiële boodschappen op billboards langs de weg naar haar stadje gericht aan sheriff William Willoughby. Ook zijn hulpsheriff Dixon, een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, raakt betrokken. Hierdoor wordt de strijd tussen Mildred en wetshandhavers van Ebbing alleen maar heviger.

Opnieuw een geweldig humoristisch drama van Martin McDonagh (‘In Bruges’), met onder anderen Frances McDormand, Sam Rockwell en Woody Harrelson. Winnaar van de prijs voor Beste Scenario tijdens het filmfestival van Venetië. Op het filmfestival van Toronto won de film de Publieksprijs, de belangrijkste prijs van het festival en traditioneel een goede graadmeter voor de Oscars…

Grote winnaar Golden Globe Awards
Maar liefst vier keer viel 'Three Billboards ...' in de prijzen bij de Golden Globe Awards. Hoofdrolspeelster Frances McDormand won een Golden Globe als beste actrice in een drama. Daarnaast sleepte de film de Globes in de wacht voor beste film in de categorie drama, beste scenario en Sam Rockwell won een award als beste acteur in een bijrol.

Wanneer

  • dinsdag 24 april 2018om 18.40 uur
  • woensdag 25 april 2018om 12.15 uur

Prijzen

  • Betaalmogelijkheden: PIN

Kenmerken

Kijkwijzer

  • Niet voor personen jonger dan 16 jaarJa
  • GeweldJa
  • Grof taalgebruikJa

Reviews