Colette

Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort

Het waargebeurde verhaal van de Franse schrijfster Colette begint wanneer ze als plattelandsmeisje rond 1900 trouwt met de beroemde, maar berooide schrijver Henri ‘Willy’ Gauthier-Villars. Als jonge bruid maakt ze haar entree in de Parijse high society.

Verveeld met haar nieuwe bestaan schrijft ze dagboeken. Haar man onderkent Colettes literaire talent en vraagt haar om autobiografische verhalen over haar schooltijd te schrijven, inclusief haar seksuele fantasieën. De boeken, bekend als de novellereeks Claudine, worden onder Willy’s naam gepubliceerd. Ze zijn een enorm succes en Willy en Colette groeien uit tot het bekendste koppel van Frankrijk. Maar dan ontstaat de strijd over het creatieve eigendom en Colette vecht om zich los te maken van de maatschappelijke beperkingen.

‘Colette’ is de nieuwe film van Wash Westmoreland die eerder samen met Richard Glatzer, zijn inmiddels overleden echtgenoot, het met een Oscar bekroonde ‘Still Alice’ maakte.

Meer info & tickets!

• Betaalmogelijkheden: PIN