Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

De Klingon Hamlet Machine

Contact

Adres:
Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Plan je route
Afstand:

‘Hamlet’, het iconische oerstuk van William Shakespeare, is in 1996 vertaald naar het Klingon, de meest succesvolle artificiële taal ter wereld, uit de sciencefiction tv-serie ‘Star Trek’. Een ware ontdekking voor de mannen van performance-collectief URLAND, die eerder onze zaal flink wisten op te schudden met hun voorstelling ‘UR’.

URLAND toog naar de VS voor de 25ste verjaardag van The Klingon Language Institute, ontmoette de uitvinder van de taal, van het Klingon bezeten linguïsten en andere lieve extremisten op zoek naar gelijkgestemden. Ze werden er zelf ook lief-extremistisch van en zijn terug met een beeldende voorstelling over taal.

URLAND: een lief-extremistische voorstelling

URLAND wil taal voelbaar maken: de verwarring, de (de)constructie, de schoonheid en de lelijkheid. Een voorstelling die je gezien móet hebben, voor je er iets zinnigs over kunt zeggen.

URLAND: ‘Alles is al gezegd, behalve dit.’
William Shakespeare: ‘woorden, woorden, woorden.’ 
Wil’yem Sheq’spir: ‘mu, mu, mu.’

Vier jongens uit Rotterdam vormen URLAND. In de vaderlandse pers is hun werk vaak en positief gerecenseerd. Zo schreef NRC over ‘UR’ (2018): “In de mooiste scène rijden de vier rondjes op hoverboards (tweewielige gemotoriseerde skateboards) en maken ze à deux dansjes, fraai uitgelicht met eenvoudige spots. Het is even elementair als treffend theater.”

meer info en kaarten https://lievevrouw.nl/producties/theater/2020-voorjaar/de-klingon-hamlet-machine/ 

Prijzen

  • Betaalmogelijkheden: PIN