Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

THE THIRD WIFE

Contact

Adres:
Theater Film Café de Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Plan je route
Afstand:

In het Vietnam van de late 19e eeuw wordt de 14-jarige May de derde vrouw van landeigenaar Hung. Het briljant debuut van Ash Mayfair is schilderachtig en sensueel.

Op het platteland van Vietnam in de laat 19e-eeuw wordt de 14-jarige May de derde vrouw van landeigenaar Hung; een man die ze nooit eerder ontmoette. De twee andere vrouwen verwelkomen haar met advies over seks, bevalling en regels binnen het huishouden. Om haar positie in het huishouden te verstevigen hoopt May een zoon te baren.

Dan wordt May geconfronteerd met een verboden liefde en de verwoestende gevolgen daarvan. Ze komt ook snel achter een andere brute waarheid: haar opties als vrouw zijn gelimiteerd. Bovendien blijkt dat geen van Hungs andere vrouwen is zoals ze zich voordoen en dat intimiteit en wreedheid dicht bij elkaar liggen.

Het briljante debuut van de in Vietnam geboren en in Engeland en Amerika opgeleide Ash Mayfair laat prachtig zien dat in deze patriarchale- door mannen gedomineerde- maatschappij vrouwen bijna niet solidair met elkaar kunnen zijn. Ze worden tegen elkaar uitgespeeld en zijn tegelijkertijd met elkaar verweven. Dit debuut roept herinneringen op aan het angstaanjagende beeld van patriarchale tirannie in 'Raise the Red Lantern' en decadente sensualiteit van 'The Scent of Green Papaya'. Haar film onderscheidt zich echter door het delicate vrouwelijke perspectief dat ze kiest. Met een prachtige actrice in de hoofdrol laat de film alle fases van het leven zien, met behulp van uitmuntende art direction, decor en visuele details. Het is dan ook niet verbazend dat Mayfair bekroond is met meerdere prijzen op de prestigieuze filmfestivals van San Sebastian en Toronto.

Prijzen

  • Betaalmogelijkheden: PIN

Kenmerken

Kijkwijzer

  • Grof taalgebruikJa
  • Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarJa
  • GeweldJa