Winkelen in Amersfoort

Kom een dagje shoppen in Amersfoort, er is voor ieder wat wils! Van het brede aanbod in de Langestraat, tot aan de charmante boetiekjes en winkeltjes van de Krommestraat of De Kamp. Natuurlijk onthaalt de horeca je gastvrij met een kop koffie, lunch of een gezellig drankje na het winkelen.

Koopzondag & -avond

In Amersfoort is het elke zondag koopzondag. De meeste winkels in de binnenstad, wijkwinkelcentra en het Eemplein zijn dan open van 12.00 tot 17.00 uur. Woonwinkels, bouwzaken en tuincentra zijn op koopzondag open van 10.00 tot 17.00 uur. Albert Heijn op het Eemplein is van 08.00 tot 22.00 uur geopend. Uitzonderingen zijn Eerste Paasdag en Eerste Pinksterdag, Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag: dan zijn de winkels gesloten. De koopavonden in de Amersfoortse binnenstad zijn op donderdagavond. De winkels zijn dan tot 21.00 uur open.

Download de centrumplattegrond van Amersfoort (pdf).

Ontdek de stad voordelig met de Amersfoort Citycard

De Amersfoort Citycard biedt de mogelijkheid om de stad op vele manieren te ontdekken. Voor maar €17,50 krijg je toegang tot veel bezienswaardigheden en attracties naar keuze in Amersfoort en omgeving. Bezoek musea, maak een tocht per rondvaartboot of wandel mee met een ervaren gids door de stad. Daarnaast krijg je korting bij veel horecagelegenheden!

Tip: loop een winkelroute