Overig Cultuur Ontspanning

stAeg coffee, culture & events

stAeg exploiteert en beheert de Sint Aegtenkapel in hartje Amersfoort.

Het Sint Aegtenklooster was in de 16de eeuw het grootste klooster in Amersfoort. Het complex aan het Grote Spui en ‘t Zand omvatte onder andere een ziekenhuis, kerkhof en een kapel. De kapel uit ca 1410 is, samen met het pand ’t Zand 39, het enige dat nog rest van het grote kloostercomplex. In 1463 werd het een dubbelkapel met een tussenverdieping. Zo konden kloosterzusters boven en gewone mensen beneden gelijktijdig de dienst bijwonen. Na de Reformatie in Amersfoort, in 1579, werd de kapel voor van alles gebruikt. Halverwege de 20ste eeuw was het gebouw zwaar vervallen. Het werd in 1969-1972 gerestaureerd en het torentje herbouwd en geschikt gemaakt voor hedendaags gebruikt.

Naast het continue programma van professionele kamermuziek, worden de ruimtes van de Sint Aegtenkapel ook verhuurd worden voor diverse evenementen. Hierbij kan gedacht worden aan congressen, lezingen, evenementen, concerten, recepties, diners, vergaderingen, bedrijfsfeesten en huwelijksvoltrekkingen.

De actuele agenda van de Sint Aegtenkapel is te vinden op de website. Voor meer informatie over de verhuurmogelijkheden klik hier. 


VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.