Museum Rondleiding Galerie Musea

033Rietveldpaviljoen = 3 x Kunst

033Rietveldpaviljoen = 3 x Kunst: Maken – Exposeren – Beleven

Het Rietveldpaviljoen is een kunsthal voor iedereen, waar kunst gemaakt, geëxposeerd en beleefd wordt en is zelf cultureel erfgoed.

Het RIETVELD ‘ATLIER’ biedt ruimte aan wisselende artists-in-residence die werk maken voor en tijdens een expositie, en aan fotografen die samen met beeldend kunstenaars nieuw werk maken voor een expositie.

De RIETVELD KUNSTZAAL toont jaarlijks zes grote exposities van elk zes weken met als thema’s Stad en Wereld, Mens en Relaties, Kunst en Erfgoed. Daarnaast zijn er kortlopende exposities van bijvoorbeeld de Kunstkijkdagen, de Stadsgalerij (Zonen&Dochters) en van kunstopleidingen.

Het RIETVELD PODIUM maakt van elke expositie een belevenis met optredens van muzikanten, theatergroepen en dansgezelschappen, gespreksavonden en een maandelijks Cultuur Café met twee jonge presentatoren in een talkshow setting omringd door de expositie.

Het Rietveldpaviljoen kent als ‘De Zonnehof’ een rijke historie. In de periode 1959-2008 had de door Rietveld ontworpen kunsthal landelijke bekendheid als ‘gebouw voor tentoonstellingen en evenementen’ (burgemeester Molendijk, 1959). Het paviljoen werd toen al gebruikt voor exposities en als podium voor muziek-, theater- en dansvoorstellingen. Nadat het Rietveldpaviljoen in 2019 zijn deuren weer opende, volgde snel weer succes met deze combinatie.

Ervaar kunst net even anders in het Rietveldpaviljoen!

Prijsinformatie

Volwassenen € 5,00 (incl. koffie/thee)

Gratis voor jongeren t/m 18 jaar en voor 'Vrienden van 033Rietveldpaviljoen'.


VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.