Café Lunch Koffie Diner Borrel Groenmarkt & Appelmarkt

Café Onder de Linde

Café Onder de Linde is een van de oudste kroegen van Amersfoort.

Café onder de Linde is gevestigd in drie kleinere rijksmonumenten die één pand zijn geworden: Groenmarkt 9 en Appelmarkt 15 en 16. De drie pandjes zijn gebouwd rond 1530, na de grote Amersfoortse binnenstadbrand van 1520.  De brand verwoestte alle houten huizen rond de Sint Joriskerk. Na de brand verordende de gemeente de wederopbouw alleen mogelijk was in steen. Vanaf 1755 heette het Café Onder de Lindeboom. In 1941 zijn de 3 pandjes geheel verbouwd tot 1 ruimte. De bovenruimtes zijn in 2021omgetoverd tot Herberg Boven de Linde. Een prachtige stijlvolle groepsruimte voor max 9 /10 personen.

Door haar diverse programmering weet Café Onder de Linde een sfeer te creëren, waarbij een ontmoeting plaatsvindt tussen het heden en verleden. 

Kom gerust eens binnen een kijkje nemen! 

Voor het spelen van een spelletje uit onze ruim voorziene spellenkast. Of speel met je team mee in de 2-wekelijkse eigengemaakte ODL Pub Quiz. Aanmelden kan via: quiz@cafeonderdelinde.nl

Lekkere trek?? Schuif aan met je gezelschap voor een maaltijd. Te reserveren vanaf 8 personen.

Borrelen kan altijd bij ons. Bijvoorbeeld na een originele stadswandeling “Als de keitjes konden spreken” Onder begeleiding van onze eigen bijzondere stadsgids.

(Besloten) Feestje geven in ons café: Veel is mogelijk. Vraag gerust informatie aan: info@cafeonderdelinde.nl


VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.