Museum Spakenburg

Museum Spakenburg is een eigentijds museum vol met tegenstellingen over het verleden van de gemeente Bunschoten.

Het museum is ondergebracht in acht verschillende panden en is een combinatie van een binnen- en een buitenmuseum. Het is gevestigd aan beide zijden van de Watersteeg, een van de historische steegjes in Spakenburg. Ook een museumcafé ontbreekt niet. Het museumcomplex bestaat uit diverse woningen, een winkeltje, boerderij met hooiberg en een rokerij. In totaal een oppervlakte van ongeveer 1500 m2. Er zijn tien exposities, aangevuld met enkele vaste presentaties en een wisseltentoonstelling. Kortom, Museum Spakenburg is geen verzameling van oude voorwerpen maar een locatie waar levende historie kan worden beleefd.

Audiovisuele middelen
De verschillende thema’s worden ondersteund met de nieuwste audiovisuele middelen. Prachtige foto’s en films geven een beeld van hoe het vroeger was.

Bottertochten
Via het museum zijn ook rondvaarten en bottertochten te boeken met de authentieke Bunschoter botter de BU 210.

Openingstijden

  • Van 1 april tot 1 november: Maandag 13.30 uur - 17.00 uur Dinsdag t/m zaterdag 10.00 uur – 17.00 uur Zondag gesloten Van 1 november tot 1 april: Woensdag t/m vrijdag 13.00 uur -16.00 uur Zaterdag 10.00 - 16.00 uur Zondag tot en met dinsdag gesloten

Prijzen

  • Volwassenen € 5,-
    Jeugd 4 - 12 jaar € 2,50
    Gezin € 12,50 (met kinderen tot en met 12 jaar)
    Museumkaart gratis