Hofje Armen de Poth

U bent hier te gast en geniet vooral van deze oase van rust. De huidige 48 huisjes worden allemaal bewoond behalve één die dienstdoet als 'toonhuisje' en schaftruimte. Het carré van woningen staat rondom de middeleeuwse Sint-Rochuskapel en het Hoofdgebouw met de Celzusterenkamer, Bakkerij, Uitdeelkamer, Regentenkamer en de woning van de Binnenvader. Bij elk van de drie poorten die toegang geven tot het complex vindt u een plattegrond of stoepstenen die u verwijzen naar de website of de app voor een digitale rondleiding.

Rondleidingen
Als u meer wilt weten en ook onderdelen van het complex van binnen wilt zien, raden wij u aan contact op te nemen met een van de twee gidsorganisaties (Amersfoortse Gidsen en Gilde Amersfoort) met wie hierover afspraken zijn gemaakt en door ons op de hoogte worden gehouden van nieuwe ontwikkelingen in het hofje. Met een gids komt u ook in de Rochuskapel, het Toonhuisje en geniet u van koffie of thee in de Celzusterenkamer, het oudste deel van het Hoofdgebouw. 

Digitaal bekijken
Natuurlijk, alleen bij een werkelijk bezoek proeft u de speciale sfeer in dit historische en toch eigentijdse rijksmonument. Maar ook vanuit uw stoel kunt u al een aardige indruk krijgen en informatie tot u nemen. Laat de korte filmtrailer van vier minuten op u inwerken.

 

Openingstijden

  • Het hofje is vrij toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang met inachtneming van de privacy van de bewoners.