Fietsboot Eemlijn

Contact

Adres:
Grote Koppel 18
3813 AA Amersfoort
Plan je route
Afstand:

Ontdek Eemland per fiets en per fietsboot. Langzaam vaart de boot de Eemhaven uit. Langs de woonboten, onder een brug door. Wég van de drukte van de stad. Het landschap wordt steeds weidser en stiller. Kijk daar… een roeiboot. Een koe laat zich horen. In de verte lopen schapen. Wat een mooie vergezichten. "Haal jij even een kopje koffie, beneden?" Gewoon genieten. We varen onder de autosnelweg A1 door. De rivier meandert door het landschap. Wolken, wind, watervogels...

Dit is de sfeer op de fietsboot van de Eemlijn. Bij elke opstapplaats kun je op- én afstappen en zo je eigen fietsroute bepalen. Eerst fietsen kan ook, neem je daarna de fietsboot, dan kom je uitgerust thuis.

Het vaarseizoen:
In het vóór-seizoen (15 april t/m 14 juni) wordt NIET gevaren op de maandag(en), dinsdag(en) en vrijdag(en). In het hoogseizoen (15 juni t/m 14 sept) is er ELKE DAG één vaarttocht en die begint én eindigt in Amersfoort. Het is een lijndienst: Amersfoort-Soest-Baarn-Eemdijk-Huizen of Spakenburg en 's middags dezelfde route terug. De fietsboot Eemlijn vaart NIET op maandag, dinsdag en vrijdag tijdens het naseizoen. (15 sept t/m 15 okt). 

Bij elke opstapplaats kun je in- of uitstappen (met of zonder fiets).

Tarieven

VOLWASSENEN
Opstaptarief € 2,- p.p.
Per traject  € 2,-

KINDEREN
Tot 2 jaar gratis
2 t/m 12 jaar half tarief

FIETSEN
Elke fiets € 2,-
Verlengde fiets, bakfiets, tandem
Fiets met kinderfietskar € 3,-
Fietsen van kinderen tot 12 jaar zijn gratis

Alle prijzen zijn op basis enkele reis.
Pinnen is mogelijk

Openingstijden

  • Op tweede Paasdag (indien na 14 april), tweede Pinksterdag en Koningsdag wordt gevaren volgens het schema van het hoogseizoen.