Het Lokaal

Contact

Adres:
Oliemolenhof 90
3812 PB Amersfoort
Plan je route
Afstand:

Een ‘streeksupermarkt’ voor de dagelijkse boodschappen én een eetgelegenheid voor ontbijt, lunch en diner.

We serveren gerechten, gemaakt met producten uit eigen winkel. Bijna alle producten worden binnen een straal van 50 km geproduceerd.

In Het Lokaal zelf wordt brood gebakken, koffie gebrand en bier gebrouwen, lokaler dan dit wordt het niet!

Streeksupermarkt en -restaurant Het Lokaal is sinds het begin van 2018 langer open. Met de komst van Tobias Jansen als kok in het Proeflokaal staan er op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond heerlijke streekgerechten op het menu. Na drie testavonden heeft Tobias bewezen een succesvolle aanvulling te zijn voor Het Lokaal.

Voor iedereen iets lekkers
Naast Paolo’s Pizza op vrijdag, is de menukaart uitgebreid met diverse voor-, hoofd en nagerechten. Allemaal in het thema ‘streek’. Zo serveert Tobias het ‘Plankje om te delen’. Een samenstelling van kleine hapjes, waarmee hij het aanbod Het Lokaal optimaal introduceert. De langzaam gegaarde sukade van Hoeve Ravenstein is één van de absolute smaakmakers als hoofdgerecht. De kaart is klein, maar biedt gegarandeerd voor iedereen iets lekkers.

Smaakmakers uit de streek
Ook de lunchkaart van Het Lokaal is vernieuwd. Belegde broodjes, elk met de naam van de Smaakmaker uit de streek, zoals de Stroese Dame (broodje geitenkaas), Van de Vis (broodje spiegelei) of een broodje hamburger: Vleesch & Co. Zo laat Het Lokaal niet alleen in de winkel zien waar en door wie de producten worden gemaakt, maar ook in het restaurant.

Langzaam uitbreiden, ook voor thuis
Naast de uitbreiding van avonden blijft Het Lokaal in 2018 zich op meer onderdelen doorontwikkelen. Zo start in het voorjaar de webwinkel, waardoor boodschappen online besteld en aan huis bezorgd kunnen worden. Daarnaast worden diverse gerechten uit het Proeflokaal vanaf het voorjaar ook aangeboden om mee te nemen voor thuis. Geen zin om te koken, toch een lekker en gezond streekmaal op het bord.

Openingstijden

  • elke maandaggesloten
  • elke dinsdag09.00 - 18.00 uur
  • elke woensdag09.00 - 18.00 uur
  • elke donderdag09.00 - 21.00 uur
  • elke vrijdag09.00 - 21.00 uur
  • elke zaterdag08.00 - 22.00 uur
  • elke zondag10.00 - 17.00 uur