Restaurant De Monnikendam

Contact

Adres:
Plantsoen-Oost 2
3811 HH Amersfoort
Plan je route
Afstand:

En genieten kunt u volop bij Restaurant de Monnikendam. Met veel gevoel voor smaak en detail creëren de chefkok en zijn assistenten de mooiste gerechten. Bijzonder is dat de kaart iedere maand wat anders biedt, waarbij aan het Frans Internationale karakter vaak een oriëntaals tintje wordt toegevoegd. De bijpassende wijnen zijn vanzelfsprekend met zorg geselecteerd.

Romantisch dineren op ons unieke terras aan de gracht.

 

 

Kenmerken

Algemene toegankelijkheid

  • Beoordeling: 3 sterren
  • Toelichting: Er zijn geen geheel aangepaste invalidentoiletten. Dit monumentale pand niet zomaar aanpasbaar te maken. In de vlakbij gelegen Marienhof vergader- congres en evenmentenlocatie op 150 m afstand, zijn uitgebreide toiletvoorzieningen voor mindervaliden. Tafels buiten zijn vrij onderrijdbaar (>70 cm). De tafels binnen zijn 69 cm.
    Er zijn stoelen met armleuningen (buiten) en zonder (binnen).

Blind/slechtziend

  • Beoordeling: 4 sterren
  • Toelichting: De menukaart heeft behoorlijk grote letters. Aanschaf van leesbrillen op verschillende sterkte wordt overwogen.

Rolstoel/slecht ter been

  • Beoordeling: 3 sterren
  • Toelichting: De entree met rolstoel en scootmobiel is via de zijkant van het restaurant, langs een tuinmuur over een klinkerpad.Als u belt met ‘De Monnikendam’, wordt het exact uitgelegd.Een scootmobiel is te plaatsen, graag in overleg. Het terras is gedeeltelijk met grind bedekt. Dat is wat moeilijker begaanbaar. Het biedt een prachtig uitzicht. De entreedeur naar het restaurant is handmatig. Naast deze deur is er ook gelegenheid om binnen te komen. Het hoogteverschil is 5 cm. Hiervoor is een verplaatsbare drempel overbrugging aanwezig. De wc’s zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers die enkele passen kunnen lopen. Er zijn ruimtes in de twee middeleeuwse torens. De ruimte van toren naast het restaurant is te bereiken met een hand bewogen rolstoel. Er is plaats voor ongeveer 12 gasten. Om de andere toren te bereiken moeten enkele traptreden overbrugd worden. Met een rolstoel is dit niet mogelijk.

Assistentiehond

  • Beoordeling: 4 sterren
  • Toelichting: Hulp-/geleidehonden zijn toegestaan