National Gallery The Netherlands

National Gallery the Netherlands is een nieuwe galerie in Nederland. Zij heeft haar opvallende deuren geopend in november 2018. 

Het belangrijkste deel van haar collectie bestaat uit de schilderijen van Juane Xue, een Nederlands-Chinese schilderes. Xue is een zeer getalenteerde en veelzijdige kunstenares met een oorspronkelijke stijl en intens kleurgebruik, met name bekend om het gebruik van licht en schaduw in haar schilderijen. National Gallery the Netherlands is verheugd een grote collectie van haar schilderijen te kunnen tentoonstellen uit het thema “Verlaten tafels”.

Naast een permanente tentoonstelling van werken van Juane Xue biedt de galerie exposities van bekende kunstenaars uit de hele wereld, zowel schilderijen als beeldhouwwerken. Belangrijkste criterium voor National Gallery the Netherlands is dat de vakbekwaamheid van de kunstenaar te zien is in de tentoongestelde werken.

National Gallery the Netherlands betekent voor Amersfoort en voor Nederland een nieuwe tentoonstellingslocatie voor hoogwaardige kunst.Prijzen

  • Volwassenen€ 5,00
  • Kinderen€ 2,00 van 8 t/m 16 jaar
  • KinderenGratis onder de 8 jaar