Kringloopcentrum Amersfoort

Zwaaikom 21
3812 PS Amersfoort

Het Kringloopcentrum in Amersfoort heeft een uitgebreid assortiment van kleding, boeken, huisraad, meubilair, kinderspeelgoed en noem maar op. Dat maakt het zeer de moeite waard om langs te komen. Daarnaast kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie.

Stichting Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden is een professioneel kringloopbedrijf voor tweedehands goederen. Iedereen kan spullen naar de Kringloop brengen. En iedereen kan er tegen vriendelijke prijzen allerlei spullen kopen. Kringloopcentrum Amersfoort- Leusden is lid van de BKN (Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland) en heeft een keurmerk. Met dit keurmerk laat het kringloopbedrijf zien dat zij op een professionele, veilige, verantwoorde en verantwoordelijke manier met mensen en materialen om gaat. Hierbij zijn het bevorderen van duurzaamheid en het creëren van werkplekken voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie de belangrijkste speerpunten.

Het Kringloopcentrum herbergt ook KLUS de bouwkringloop en Ekster-Tas het textielatelier. Neem ook eens een kijkje bij onze pop up store Oud Nieuws.

• elke maandag13.00 - 18.00 uur
  • elke dinsdag10.00 - 18.00 uur
  • elke woensdag10.00 - 18.00 uur
  • elke donderdag10.00 - 18.00 uur
  • elke vrijdag10.00 - 18.00 uur
  • elke zaterdag10.00 - 17.00 uur
  • elke zondaggesloten

Algemene toegankelijkheid

• Beoordeling: 4 sterren
  • Toelichting: De entreedeur is automatisch. De winkelruimte is drempelvrij en ruim toegankelijk voor rolstoelen. Alleen de begane grond is toegankelijk. Bij de vaste pinautomaten is contactloos betalen mogelijk. De stoelen hebben armleuningen en kussens zijn voorhanden. Er zijn verschillende vluchtroutes (5) die nog niet allemaal drempelvrij zijn. De uitvoering hiervan wordt zsm gerealiseerd. De dichtstbijzijnde bushalte is Industrieweg (lijn 1). Er zijn 2 invalidenparkeerplaatsen. Er komt een bordje met een telefoonnummer om pionnen te laten verwijderen bij de i-parkeerplek.

Blind/slechtziend

• Beoordeling: 3 sterren
  • Toelichting: Er is voldoende verlichting om te lezen.

Rolstoel/slecht ter been

• Beoordeling: 4 sterren
  • Toelichting: De scootmobiel kan mee naar binnen en ook buiten is hiervoor parkeerruimte. De tafels bij het restaurantgedeelte/binnenterras zijn vrij onder rijdbaar voor rolstoelen (72,5 cm). Een invalidentoilet is aanwezig. De spiegelhoogte wordt aangepast aan rolstoelgebruikers.

Doof/slechthorend

• Beoordeling: 4 sterren
  • Toelichting: De ruimte heeft een prettige akoestiek.

Assistentiehond

• Beoordeling: 4 sterren
  • Toelichting: Hulp-/geleidehonden worden toegelaten. Andere honden niet.