Kringloopcentrum Amersfoort

Contact

Adres:
Zwaaikom 21
3812 PS Amersfoort
Plan je route
Afstand:

De kringloopwinkel in Amersfoort heeft een uitgebreid assortiment en dat maakt het de moeite waard om langs te komen. Daarnaast kunt u genieten van heerlijke koffie.

Minimuseum
Sinds februari 2007 bevindt zich in het Kringloopcentrum Amersfoort – Leusden een heus Minimuseum. Misschien wel het kleinste museum van Nederland. Het idee was en is om kunstenaars uit de regio de kans te geven hun werk te presenteren op een plek waar je zoiets niet zou verwachten. Op die manier is er al een hele stoet aan kunstenaars gepasseerd en daarmee een bijzondere verscheidenheid aan kunstwerken van glaskunst tot beelden van papier-machée, van schilderijen tot boekcovers.

Openingstijden

  • elke maandag13.00 - 18.00 uur
  • elke dinsdag10.00 - 18.00 uur
  • elke woensdag10.00 - 18.00 uur
  • elke donderdag10.00 - 18.00 uur
  • elke vrijdag10.00 - 18.00 uur
  • elke zaterdag10.00 - 17.00 uur
  • elke zondaggesloten

Hoe toegankelijk is deze locatie

Algemene toegankelijkheid De entreedeur is automatisch. De winkelruimte is drempelvrij en ruim toegankelijk voor rolstoelen. Alleen de begane grond is toegankelijk. Bij de vaste pinautomaten is contactloos betalen mogelijk. De stoelen hebben armleuningen en kussens zijn voorhanden. Er zijn verschillende vluchtroutes (5) die nog niet allemaal drempelvrij zijn. De uitvoering hiervan wordt zsm gerealiseerd. De dichtstbijzijnde bushalte is Industrieweg (lijn 1). Er zijn 2 invalidenparkeerplaatsen. Er komt een bordje met een telefoonnummer om pionnen te laten verwijderen bij de i-parkeerplek. Voor blinden of slechtzienden Er is voldoende verlichting om te lezen. Voor rolstoelgebruikers of bezoekers die slecht ter been zijn De scootmobiel kan mee naar binnen en ook buiten is hiervoor parkeerruimte. De tafels bij het restaurantgedeelte/binnenterras zijn vrij onder rijdbaar voor rolstoelen (72,5 cm). Een invalidentoilet is aanwezig. De spiegelhoogte wordt aangepast aan rolstoelgebruikers. Voor doven of slechthorenden De ruimte heeft een prettige akoestiek. Voor bezoekers met een assistentiehond Hulp-/geleidehonden worden toegelaten. Andere honden niet.