Dierenpark Amersfoort

Barchman Wuytierslaan 224
3819 AC Amersfoort

DierenPark Amersfoort is het uitje voor de hele familie! Klim boven beren, spot giraffen vanaf je fietsboot en kom glijden langs hyena’s. In dit park ontmoet je de dieren op een unieke manier. Loop tussen gieren in SnavelRijk, ontmoet de luiaards en ga op bezoek bij de olifantenfamilie. In DierenPark Amersfoort klim je over, onder, achter, boven en tussen de dieren!

Nieuw leeuwenverblijf
Het nieuwe leeuwenverblijf in DierenPark Amersfoort is geopend! Ontmoet de nieuwe leeuwen en ontdek het spectaculaire verblijf! Hier ontmoeten de bezoekers de leeuwinnen zussen Zaila, Lewa en Sabi, en de mannetjes leeuw Dukat. Daarnaast speelt de bekende Klim Alles-route voor kinderen een centrale rol. Via een mysterieuze kerker kom je uit midden in het leeuwenverblijf. Zo sta je als bezoeker als het ware tussen de leeuwen. Beklim daar de Toren van Ostia en laat je aan de top verrassen!

Kom je krachten meten
Ontdek welk dier het hardst rent en wie het hoogste klimt. In de meivakantie kom je in DierenPark Amersfoort voor grote en kleine uitdagingen te staan tijdens de DierenUITdagen. Trek een sprintje tegen de wolf, spring hoger dan een wallaby en ontdek of jij net zo sterk bent als een tijger. Ga jij de uitdaging aan?

App
Met de gratis DierenPark Amersfoort app kom je meer te weten over de dieren die in onze dierentuin wonen. Als je door onze dierentuin loopt, kun je tegelijkertijd je route navigeren door het park, informatie vinden over onze dieren en het dagelijkse programma bekijken. Je kunt zelfs een notificatie aanzetten. Hierdoor mis je bijvoorbeeld nooit meer een ‘Ontmoet de Dierverzorger-moment’ en weet je altijd wanneer de Koele Knuffels zijn! De app is speciaal gemaakt om het jou een stuk makkelijker te maken, wanneer je ons bezoekt!

• dagelijks

• Volwassenen€ 21,00
  • Kinderen€ 18,00 3 t/m 12 jaar, kinderen t/m 2 jaar gratis
  • Senioren€ 19,00 65+

Hoe toegankelijk is deze locatie

Algemene toegankelijkheid Voor blinden of slechtzienden Voor blinde of slechtziende bezoekers zijn er bij een aantal dieren bronzen beelden, zodat men kan voelen hoe het dier eruit ziet. Voor rolstoelgebruikers of bezoekers die slecht ter been zijn DierenPark Amersfoort is heel goed toegankelijk voor mensen met een rolstoel. Er zijn veel glazen wanden, zodat niet over randen gekeken hoeft te worden en er is een speciale rolstoelingang bij het DinoPark. Voor wie het niet mogelijk is om een eigen rolstoel mee te nemen, is er de optie om een rolstoel te huren voor € 3,00 per dag en een borg van € 10,00 per rolstoel. Wil je verzekerd zijn van de beschikking over een rolstoel op de dag van je bezoek? Reserveer deze dan via de Gastenservice, tel 033-4227100. Rolstoeltoiletten vind je bij de grotere horecagelegenheden: Restaurant de Buitenplaats, Parkrestaurant de Boerderij en Grandcafé de Berenhof. Bekijk hier de plattegrond. Voor doven of slechthorenden Nieuw: telefoonapp voor doven. Het gaat om de KinderGebarenApp, een initiatief van de Nederlandse Stichting voor het Dove en Slechthorende Kind (NSDSK). Via het programmaatje kunnen dove en slechthorende kinderen spelenderwijs gebaren leren, aldus de stichting. De applicatie kan ook worden gebruikt om horende kinderen te leren communiceren met bijvoorbeeld een doof broertje of zusje. De app bevat tweehonderd gebaren, waaronder veel voor dieren in de dierentuin. Voor bezoekers met een assistentiehond Uiteraard zijn blindegeleidenhonden welkom.