Dierenpark Amersfoort

Barchman Wuytierslaan 224
3819 AC Amersfoort

DierenPark Amersfoort is dé dierentuin voor grote en kleine kinderen
Een kleine dierenfanaat thuis? Kom dan naar DierenPark Amersfoort waar je niet alleen langs, maar ook boven en tussen de dieren loopt. Via de avontuurlijke Klim Alles-route kunnen kinderen klauteren boven beren, glijden langs hyena’s en opduiken tussen de leeuwen... Door het gebruik van het vele glas, zijn de dieren in dit park van wel heel dichtbij te bewonderen en de kleintjes kijken vanuit de buggy gewoon mee. Op het apeneiland loop je tussen de maki’s en in Snavelrijk vliegen de grote vogels je om de oren. Alle echte waaghalzen kunnen op woensdagmiddag en in het weekend een vogelspin over hun hand laten kruipen tijdens Koele Knuffels. DierenPark Amersfoort ligt midden in het bos en is dé dierentuin voor iedereen die van buitenspelen, ravotten en dieren spotten houdt.

Vier generaties olifanten
DierenPark Amersfoort is de enige dierentuin in Nederland waar vier generaties olifanten samenwonen. Neem een kijkje in het Rijk der Reuzen en zie kleine Yunha en Thabo samen rond hollen en spelen met de rest van de olifantenfamilie. Lief!

Tip: In deze dierentuin is er iedere schoolvakantie iets bijzonders voor de kinderen te beleven. Zo ga je mee op expeditie, ontdek je alles over de dierbewoners en neem je kijkjes achter de schermen. Stiekem ook erg leuk voor papa’s en mama’s.

App
Met de gratis DierenPark Amersfoort-app kom je meer te weten over de dieren die in onze dierentuin wonen. Als je door onze dierentuin loopt, kun je tegelijkertijd je route navigeren door het park, informatie vinden over onze dieren en het dagelijkse programma bekijken. Je kunt zelfs een notificatie aanzetten. Hierdoor mis je bijvoorbeeld nooit meer een ‘Ontmoet de Dierverzorger-moment’ en weet je altijd wanneer de Koele Knuffels zijn! De app is speciaal gemaakt om het jou een stuk makkelijker te maken, wanneer je het park bezoekt!
Verder zijn er in deze dierentuin veel speeltuinen te vinden en kun je samen bijtanken in gezellige horecalocaties. Het park is prachtig gelegen midden in het bos en is ook goed te bereiken met het OV. Wij wensen je alvast veel plezier in DierenPark Amersfoort.

• dagelijks

• Volwassenen€ 21,00
  • Kinderen€ 18,00 3 t/m 12 jaar, kinderen t/m 2 jaar gratis
  • Senioren€ 19,00 65+

Hoe toegankelijk is deze locatie

Algemene toegankelijkheid Voor blinden of slechtzienden Voor blinde of slechtziende bezoekers zijn er bij een aantal dieren bronzen beelden, zodat men kan voelen hoe het dier eruit ziet. Voor rolstoelgebruikers of bezoekers die slecht ter been zijn DierenPark Amersfoort is heel goed toegankelijk voor mensen met een rolstoel. Er zijn veel glazen wanden, zodat niet over randen gekeken hoeft te worden en er is een speciale rolstoelingang bij het DinoPark. Voor wie het niet mogelijk is om een eigen rolstoel mee te nemen, is er de optie om een rolstoel te huren voor € 3,00 per dag en een borg van € 10,00 per rolstoel. Wil je verzekerd zijn van de beschikking over een rolstoel op de dag van je bezoek? Reserveer deze dan via de Gastenservice, tel 033-4227100. Rolstoeltoiletten vind je bij de grotere horecagelegenheden: Restaurant de Buitenplaats, Parkrestaurant de Boerderij en Grandcafé de Berenhof. Bekijk hier de plattegrond. Voor doven of slechthorenden Nieuw: telefoonapp voor doven. Het gaat om de KinderGebarenApp, een initiatief van de Nederlandse Stichting voor het Dove en Slechthorende Kind (NSDSK). Via het programmaatje kunnen dove en slechthorende kinderen spelenderwijs gebaren leren, aldus de stichting. De applicatie kan ook worden gebruikt om horende kinderen te leren communiceren met bijvoorbeeld een doof broertje of zusje. De app bevat tweehonderd gebaren, waaronder veel voor dieren in de dierentuin. Voor bezoekers met een assistentiehond Uiteraard zijn blindegeleidenhonden welkom.