Amersfoort Klassiek is het aanbod van klassieke muziek door professionele en jong getalenteerde musici op bijzondere locaties:

Amersfoort heeft prachtige locaties waar bijzondere concerten plaatsvinden. Uiteraard ken je Flint en Theater De Lieve Vrouw, maar wist je dat er ook concerten en voorstellingen zijn in de Sint Aegtenkapel, een prachtige zaal voor kamermuziek, of wat te denken van de Mannenzaal iets verderop. Vlakbij het station ligt de Veerensmederij het huistheater van Holland Opera waar jaarlijks tijdens de kerstvakantie een opera voor de hele familie wordt gespeeld.

In Amersfoort zijn ook bijzondere kamermuziekfestivals zoals: September Me door en met het vermaarde Ragazze Quartet;  Monteverdi XL met Ensemble le Nuove Musische; en Havikconcerten door en met o.a. pianist Henry Kelder. Maar ook zijn er op de verschillende podia in de stad thematische muziekweekends zoals: Bach to the Future, 4 jaargetijden en Grenzeloos Purcell komend seizoen o.a. met topsopraan Emma Kirkby.

Bekijk de komende events: