8x unieke Amersfoortse cadeaus voor de feestdagen

Jaja, het is weer zo ver. De mooiste tijd van het jaar is aangebroken! Eind november ga ik meestal al op zoek naar de meest unieke cadeaus om te geven tijdens de feestdagen. Eerlijk gezegd zie ik daar altijd een beetje tegenop. Wat moet ik dit jaar weer voor mijn familie, vrienden en vriend halen? Als geboren en getogen Amersfoorter vind ik het zelf leuk om een écht Amersfoorts cadeau te krijgen of geven. Kun jij je hier in vinden? Neem dan eens een kijkje op ShopAmersfoort.nl. Hier staan alle cadeaus van onze stad op één plek. Genoeg inspiratie voor een topcadeau dus! Een paar van mijn favorieten…

 

1. Amersfoortse Kalender


Wow! Dit noem ik nog eens een typisch Amersfoorts cadeau. Deze toffe kalender is gemaakt door stadsgids Inge van Amersfoortse Gidsen. Ieder jaar maakt zij 12 nieuwe aquarellen van haar favoriete plekken in de stad. Hoe leuk is dat? In de kalender staan weetjes en verhalen over de verschillende locaties. Een cadeautje wat zeker in de smaak gaat vallen.

Tip: er is een bijpassende set van 5 ansichtkaarten. Ik raad je aan om die er ook bij te bestellen!
 

2. Het boek ‘Atmosfeer’


Amersfoorts Boek Atmosfeer door Thijs
Heb je vrienden of familie die van kunst én lezen houden? Dan is het boek ‘Atmosfeer’ over het Amersfoortse kunstenaarstrio Antal Bos, Thijs Trompert en Marisja Smit een enorme aanrader. Je wordt meegenomen in het inspirerende verhaal van drie kunstenaars die het festivalland veroveren en de openbare ruimte kleuren. Dat gaat natuurlijk met vallen en opstaan. Het boek heeft 240 bladzijden en is verkrijgbaar als soft- of hardcover. Kortom: een cadeautje dat zorgt voor veel leesplezier!
 

3. Rock City Borrel Box


Rock City biertje in Amersfoort bij de Eem
Hmmmm… Een heerlijk biertje van Rock City. Daar kan geen ander biertje tegenop toch? De Rock City Borrel Box is dan ook het perfecte cadeau voor de bierliefhebbers in jouw familie- of vriendenkring. Het bevat 5 mooie bieren met een grote variatie aan stijlen en diverse lekkernijen die je kunt proeven. Een cadeau waarmee je iemand even helemaal tot rust laat komen. Misschien dat je wel mee mag borrelen? Een win-winsituatie dus.
 

4. Alberts Streetwear


Alberts trui en andere Amersfoortse cadeaus
Restaurant Alberts vind je aan de Hof in een van de mooiste monumentale panden van de binnenstad. Je kunt hier heerlijk eten (afhalen). Onlangs is Alberts een gave kledinglijn gestart onder de merknaam Alberts Streetwear. Ze hebben sweaters en t-shirts in de kleuren zwart, grijs, roze en groen. En zeg nou zelf, die wil jij toch ook hebben? Een perfect cadeau voor mensen die hun garderobe willen uitbreiden met bijzondere kleding!
 

5. Amersfoortse kerstballen


Kerstballen set Amersfoort van CityShapes
It’s beginning to look a lot like Christmas! Staat bij jouw vrienden de kerstboom ook al te shinen in de woonkamer? Met deze kerstballen van City Shapes maak je hun boom Amersfoort-proof. De drie kerstballen zijn uit hout gesneden iconen van onze stad. Dat is nog eens unieke kerstversiering! En als je toch bezig bent, kun je net zo goed een setje voor jezelf bestellen toch? Ze zijn ook zo leuk…
 

6. Amersfoortse Keitjes


Amersfoortse Keitjes bij Banketbakkerij de Jong
Een karakteristiek Amersfoorts cadeautje waarmee je zoetekauwers erg blij maakt. Ik heb het natuurlijk over de Amersfoortse Keitjes. Waar je de lekkerste haalt? Bij Banketbakkerij de Jong aan de Utrechtseweg! Ze verkopen hier de echte originele keitjes in allerlei mooie verpakkingen. Je hoeft het eigenlijk al niet meer in te pakken. Vooral aan mensen die onze stad nog niet zo goed kennen, is het leuk om dit cadeau te doen.
 

7. Rondje Amersfoort Likorettes


Rondje Amersfoort Likorettes
‘Rondje Amersfoort’ bestaat uit vier verschillende likeuren met elk een Amersfoorts karakter. Het leuke is dat de smaken gekoppeld zijn aan Amersfoortse gebouwen, plekken of gebeurtenissen. Oftewel: je proeft dus letterlijk de smaken én geschiedenis van onze stad. Het setje van vier miniaturen is een perfect cadeau voor liefhebbers van deze drank. Klaar om te proeven?
 

8.Ganzenbord, maar dan op zijn Amersfoorts


Ganzenbord Amersfoort door Amersfoortse Gidsen
Last but not least. Het Amersfoortse Ganzenbord is een bordspel dat bij spelletjesfanaten niet in de spellenkast mag ontbreken! Je begint bij de Sint-Joriskerk en wandelt over de stadsplattegrond van Amersfoort. Wie als eerste de toren beklimt, mag zich de winnaar noemen!

Ook kun je meedoen aan een prachtig initiatief. Wanneer je minimaal € 1,50 extra betaald bij de aankoop van je bordspel, wordt een extra spel gedoneerd aan Amersfoortse gezinnen die het minder breed hebben met de feestdagen. Zo maak je nóg meer mensen blij.
 

Genoeg inspiratie op gedaan?

Op ShopAmersfoort.nl vind je nog veel meer leuke en unieke Amersfoortse cadeaus. Veel plezier met het geven en hele fijne feestdagen toegewenst!

Heb jij nog andere cadeausuggesties? Laat het ons weten via tijdvoor@amersfoort.nl.