Regen? 5 tips voor een dagje Amersfoort

Regen is in Nederland helaas heel normaal. Maar je dagje uit valt daarmee niet in het water. In regio Amersfoort is van alles te doen, zonder dat je je paraplu hoeft mee te nemen. 5 tips voor een bezoek aan Amersfoort op een regenachtige dag!

1. Beklim de Onze Lieve Vrouwetoren

Wist je dat de Onze Lieve Vrouwetoren op het kadastraal middelpunt van Nederland staat? Het monument kun je dagelijks onder begeleiding beklimmen. Tijdens een rondleiding van 60 minuten hoor je meer over de legende van deze toren. Waarna je een prachtig uitzicht over de stad hebt: de trots én eyecatcher van de stad is namelijk bijna 100 meter hoog.

2. Ga lekker winkelen

Van schattig winkeltje tot warenhuis, je vindt het allemaal in Amersfoort. Op dagen dat het regent heb je een mooi excuus om jezelf te verwennen met een leuke aankoop. Scoor bijvoorbeeld een toffe nieuwe outfit in de Krommestraat of koop een paar prachtige schoenen op de Langestraat. Er is voor iedereen wel een interessante winkel te vinden. Benieuwd? Check dan onze nieuwe winkelroute en loop langs de nieuwste winkels in Amersfoort.

3. Stap Paleis Soestdijk binnen

Waan je even prins Bernhard of prinses Juliana en stap binnen in het honderden jaren oude Paleis Soestdijk in Baarn. Wandel door de representatieve stijlkamers en de privé-vertrekken van de laatste bewoners. Het Paleis ademt na al die jaren nog steeds de originele sfeer. Kom je een kijkje nemen?

4. Bezoek Kunsthal KAdE

Hou je van (moderne) kunst? Bij Kunsthal KAdE vind je vormgeving & design, eigentijdse cultuur en ander kunsttentoonstellingen. Ook in het café kijk je je ogen uit, terwijl je geniet van een heerlijke lunch. Het Eemhuis zelf is trouwens ook het bekijken waard. Dit gebouw is niet te missen: haar bijzondere architectuur binnen én buiten vallen direct op.

5. Drink de beste koffie

Kom bij van je rondje door de regio met een lekkere bak koffie of thee. In Amersfoort drink je namelijk de beste koffie van Nederland (volgens Algemeen Dagblad)! Stap daarvoor binnen bij Livingstone Coffee in de binnenstad of Het Lokaal in De Nieuwe Stad.  Proef ook zeker eens de (warme) hapjes en drankjes bij BUUF in de serre, Juffrouw Jacoba en The Blueberry.

Bekijk ook alle musea, galerieën en de nieuwste winkels in Amersfoort. Veel plezier!

Foto header: Mitchel Lensink