Kinderen Expositie / Tentoonstelling Mondriaan Zomervakantie

Kijk- en doe-tentoonstelling: Op zoek naar de toekomst

Op zoek naar de toekomst is een kijk- en doe-tentoonstelling voor het hele gezin. De expositie is gebaseerd op prentenboek Keepvogel en Kijkvogel in het spoor van Mondriaan van Wouter van Reek.

‘Als je afwacht wordt alles alleen maar ouder,’ zegt Kijkvogel. ‘Ik zoek juist naar het nieuwe.’ Kijkvogel is op zoek naar de toekomst, op zoek naar dingen die nog niet bestaan. Keepvogel gaat met hem mee. 

Op zoek naar de toekomst is een familietentoonstelling, die jong en oud  aan het denken zet over nieuwsgierigheid, vernieuwingsdrang en verbeeldingskracht. De expositie met doe-opdrachten voor kinderen is gebaseerd op het prentenboek Keepvogel en Kijkvogel – in het spoor van Mondriaan van Wouter van Reek. In Kijkvogel herken je Piet Mondriaan, de kunstenaar die zijn hele leven bleef vernieuwen. Naast een kleurrijke presentatie van tekeningen uit het boek geeft de expositie met schetsen en storyboards een kijkje achter de schermen bij het ontstaan van de figuur Kijkvogel en de werkwijze van Wouter van Reek. 

Wanneer

Datum: donderdag 11 augustus 2022
Tijd: 10:00 - 17:00

Prijsinformatie

Kijk voor de meest actuele entreeprijzen op de website van het Mondriaanhuis


VVV Amersfoort gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren. Bekijk ons cookiebeleid.